Naši klijenti žive kontroling

Pogledajte zašto

Naši klijenti žive kontroling

Jedan seminar, a toliko promjena…sve zahvaljujući jednoj osobi koja nas je oduševila svojom neposrednošću i jednostavnošću u prijenosu svog velikog znanja i iskustva, jer,  kako sama zna reći, sve je jednostavno i logično.  Znali smo da je Jasmina osoba koja definitivno može donijeti samo pozitive promjene u našu tvrtku.

Nije nam dugo trebalo da Jasminu Očko angažiramo kao konzultanta za uvođenje kontroling funkcije u našu tvrtku. Svojom pozitivnošću, a iznad svega svojim profesionalizmom i odlučnošću Jasmina nam je pomogla da u tome i uspijemo. Velika hvala što danas kroz kontroling imamo neophodnu potporu u praćenju i ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Jasminu i Kontroling Kogonsko možemo preporučiti svima koji žele unaprijediti svoje poslovanje, imati prave i točne informacije kako bi na vrijeme reagirali na anomalije koje bi mogle negativno utjecati na poslovanje tvrtke.


Voditelj kontrolinga

Tanja Draganić

Od prvog susreta s Jasminom znali smo da želimo implementirati kontroling u našu tvrtku. Njena stručnost, bogato iskustvo i poznavanje poslovnih procesa  otvorili su nam neke nove vidike i jasniji pogled u budućnost.

Analiza i mjerenje rezultata svih naših odjela i profitnih centara uz Jasmininu pomoć pomogli su nam da uvedemo sustav nagrađivanja naših djelatnika sukladno postignutim ostvarenjima.

Izvještaji kreirani prema našim potrebama pomažu nam u prepoznavanju snage, slabosti, prilika i prijetnja u unutarnjem i vanjskom okruženju. Realne brojke i pokazatelji koje nam je donio kontroling daju nam jasnu sliku naše budućnosti uz održiv i realan rast.

Kontroling je sada naša svakodnevica bez koje ne možemo.

Član Uprave
Biljana Čolić

Jasmina Očko je zasigurno naš najbolji stručnjak na području kontrolinga u Hrvatskoj. Imao sam sreću što smo je pronašli i angažirali kao konzultanta prilikom implementacije novog računovodstveno poslovnog sustava Eko-flor grupe.

Svojim znanjem, savjetima, prijedlozima, ali i kritikama pomogla nam je da danas imamo moderan i izvrstan sustav izvještavanja. Dala nam je nove ideje koje su nas odvele od uobičajenog načina razmišljanja i dovele nas do postavljanja sustava atipičnog za našu industriju, a čije koristi rastu iz dana u dan. Jasmina kao osoba pršti pozitivnom energijom i veliko je zadovoljstvo raditi s njom. Jasmina je i izvrstan predavač i pravi je užitak slušati njena predavanja. Uostalom, probajte sami!

Predsjednik Uprave
Mario Škoro

Nas prvi kontakt bio je na „Kontroling akademiji“ u Skopju i poslije drugog predavanja već smo odlučili da će Jasmina Očko biti konzultant za uvođenje kontrolinga u naša poduzeća u Makedoniji.

Kao korisnik usluge uvođenja i razvoja kontroling funkcije u sva tri povezana poduzeća „KOLA“, „TOTAL PLUS LOGISTIK“ I „KOLA LOGISTIKA“, možemo reci da smo prezadovoljni sa Jasminom. S obzirom da su „KOLA“ I „TOTAL PLUS LOGISTIK“ trgovinska poduzeća, te da je „KOLA LOGISTIKA“ njihov distributer, Jasmina je uspjela sve zajedno optimalno objediniti uz pomoć kontrolinga.

Kroz sve nivoe organizacijske strukture ona je definirala savršenu vezu kako bi procesi mogli funkcionirati onako kako smo zamislili. Osim toga, iskoristili smo njeno iskustvo i znanje u mnogo drugih bitnih momenata u našim poduzećima.

Ona je uvijek bila dostupna za sva naša pitanja usprkos dislociranosti koja je bila prisutna. Kontroling je donio pozitivne efekte svim sektorima naših poduzeća, zato toplo preporučujem da ju odaberete da bude i Vas konzultant za uvođenje kontrolinga.

Voditeljica kontrolinga
Mitka Mojsovska

Kao korisnik usluga, konkretno uvođenja i razvoja kontrolinga u poduzeću FIS d.o.o. Vitez zadovoljstvo mi je predstaviti poduzeće Kognosko d.o.o. Zagreb sa stajališta zadovoljnog korisnika. Uz angažman gđe. Jasmine Očko, konzultatnice poduzeća Kognosko, iz službe menadžerskog računovodstva poduzeća FIS proizišla je kvalitetna kontroling služba.

Od savjetovanja u području optimalne organizacije poduzeća, preko posebno važnog dijela – ustroja knjiženja sukladno potrebama kontrolinga, uvođenja novih business inteligents systems do definiranja sustava izvještavanja, planiranja i kontroliranja područja su koja su razvijena/unaprijeđenja zahvaljujući gđi. Očko.

Uz visoko praktično znanje iz područja ekonomije, velikog iskustva gđe. Očko, važan čimbenik u suradnji jest stalna dostupost klijentu, dostupnost za sastanke i raspoloživost za sva pitanja koja se pojave. Na temelju vlastitog iskustva, poduzeće Kognosko i gđu. Jasminu, smatramo važnim partnerom svakog poduzeća koji želi napredovati.

Unapređenje ili razvoj kontroling službe je područje unapređenja u kojemu brojni pozitivni efekti, a niti efekt općeg poboljšanja poslovanja sigurno neće izostati.

Predsjednica Uprave
Snežana Gudelj

Kroz projekt uvodenja funkcije kontrolinga u tvrtku Rotc dinamic d.o.o. uz pomoc gđe. Jasmine Očko konzultantice poduzeća Kontroling Kognosko, razvijen je vrlo kvalitetan, ažuran i sveobuhvatan sustav za podršku upravljanju.

Tvrtka i tim prošli su sve korake implementacije – od preispitivanja organizacije, kontrolerskog snimanja svih poslovnih procesa, sve do edukacija iz područja kontrolinga. Tijekom projekta uvođenja kontrolinga razvijeno je troškovno računovodstvo sukladno tvrtkinim potrebama, izgraden je sveobuhvatan sustav praćenja troškova s naglaskom na prodaju i distribuciju, implementiran novi BI sustav za podršku kontrolingu te izgrađen temeljit, iscrpan i točan sustav izvještavanja.

Obuhvaćene su sve funkcije tvrtke i organizacijski nivoi, te jasno povezani u logične cjeline koje menadžmentu omogućavaju dubinsko promatranje i donošenje brzih odluka.

Gđa Očko podijelila je s timom svoje znanje, davala kvalitetne savjete, bila lako dostupna i odgovarala na sva pitanja. Kroz savjete i podršku u implementaciji, omogućila je tvrtki analitički pogled i „veliku sliku”, što je menadžmentu omogućilo novu dimenziju upravljanja. Veliku pažnju posvetila je unikatnosti i jedinstvenosti tvrtke, što je menažmentu omogućilo dobivanje preciznih odgovora koji proizlaze iz specifičnih situacija.

Korist od ovog projekta uvodenja kontrolinga neupitna je, kao i činjenica da su pokrenute mnoge promjene u načinu razmišljanja i djelovanja tvrtke. Svoju funkciju kontrolinga razvijati cemo i u buducnosti i prilagođavati se svim novim izazovima koji stoje pred nama.

Siniša Mužić
Izvršni direktor

Uz Jasminu u kontroling se jednostavno moraš „zaljubiti“. Upoznala sam je prije nekoliko godina, oduševila me svojom stručnošću, svojim ispravnim i jasnim stavom i bogatim iskustvom u poslovanju.

Njena pomoć kod implementacije kontrolinga u našoj tvrtki i kasniji savjeti pomogli su nam da ispravnije razmišljamo i donosimo poslovne odluke. Izvještaji iz kontrolinga postali su naša svakodnevica bez koje više ne možemo.
Ispravna evidencija procesa poslovanja postao je vrlo važan segmenat našeg poslovanja jer svi sa nestrpljenjem očekujemo izvještaje iz kontrolinga, na koje se u potpunosti oslanjamo.

Nema više intuitivnih donošenja odluka, kontroling je donio realne brojke i pokazatelje. Dvije godine realnih pokazatelja omogućili su nam da lakše planiramo budućnost poslovanja firme.
Uz pomoć kontrolinga tvrtki osiguravamo kvalitetnu zaradu, zadovoljne zaposlenike, održiv rast i razvoj. Jasminin kontroling je definitivno jedna od najisplativijih investicija tvrtke.

Članica uprave
Tamara Golub

Distribucija je branša pod stalnim pritiskom principala s jedne, a kupaca s druge strane. Dodatno, promjene u okruženju su brze, marže niske, i jedini način ostati uspješan i profitablilan – je konstantni fokus na troškove i optimizaciju procesa prodaje i distribucije.

Rješenje smo vidjeli u promjenu pristupa izvještavanju i prezentiranju podataka, s ciljem uvođenja novih perspektiva na podatke i profitabilnost kao i uključivana svih managera u sustav, kako bi uz kontroling postali su- kreatori i korisnici izvještaja koji će im olakšati donošenje odluka.

Kako je implementacija kontrolinga zahtijevala stručna znanja, koja interno nismo imali, angažirali smo poduzeće Kontroling Kognosko. Kontroling i izvještaji koje smo na kraju dobili kao rezultat, znatno su olakšali donošenje odluka i uvid u poslovanje koji prije nismo imali.

Tijekom procesa implementacije, konzultantica Jasmina Očko bila je aktivno uključena u snimanje procesa s ciljem: upoznati naše specifične potrebe i nama prenijeti stručna znanja o području koje nam je bilo potpuno novo.

Kombinacijom internih znanja o poslovanju i najboljih praksi na tržištu kroz Jasminin angažman, došli smo do rezultata koji su donijeli benefit ukupnom poslovanju Orbico Grupe.

Group Finance Director
Romina Oreskovic  

Suradnja sa gđom Jasminom Očko počela je 2011.godine. Tome je prethodila knjiga “Upravljanje iz Backstagea” koja nas je jako zaintrigirala. Pozvali smo gđu Jasminu Očko u firmu da održi dvodnevnu edukaciju. Saslušali smo ju i rekli: “To je to što nam treba”!. Gđa Jasmina Očko je iznimna osoba, iznad svega veliki profesionalac sa kojim je ugodno i lako surađivati. Konkretni rezultati dobiveni uvođenjem kontroliga u grupu Violeta najviše su vidljivi u optimizaciji i usmjeravanju troškova te u upravljačkom dijelu tj. donošenju odluka.

Odluke se lakše donose kada imate iskaze uspjeha, profitabilnost po brendu i profitabilnost po ključnim kupcima i niz popratnih izvještaja. Kontroling nam je također pomogao kvalitetnijem mjerenju učinaka proizvodnje i prodaje, a ljudi u raznim odjelima temeljem standardiziranih izvještaja u stanju su svakodnevno pratiti neke od ključnih podataka. Korist od uvođenja kontrolinga je vidljiva u našoj grupi u BIH i u RH, ali možemo zaključiti da smo tek otvorili jedno neiscrpno područje koje pomaže unaprjeđenju poslovanja i doprinosi jačanju pozicija na tržištu.

Voditeljica računovodstva
Vinka Brnadić

Za tvrtku Medi-lab oduvijek je bilo važno aktivno pratiti i mjeriti uspješnost poslovanja, isplativost ulaganja, rentabilnost svakog poslovnog segmenta. Za uvođenje i razvoj same funkcije kontrolinga u našoj tvrtci, angažirali smo gđu Jasminu Očko iz konzultantske tvrtke Kognosko.

Stručnost, dosljednost, pouzdanost i temeljitost kolegice Očko , omogućili su da, u kratkom vremenu, kontroling postane integralni dio naše tvrtke. Nakon jednogodišnjeg iskustva možemo konstatirati da kontroling bitno utječe na promjenu u načinu razmišljanja i donošenje poslovnih odluka. Uz pomoć, kolegice Očko u tvrtci je vrlo brzo zaživio sustav evidentiranja i razvrstavanja prihoda i troškova po profitnim i troškovnim centrima. Ovo je omogućilo kvalitetno i pouzdano praćenja poslovanja i izvještavanje putem mjesečnih i kvartalnih izvještaja.

Kontroling nam je omogućio da u svakom trenutku raspolažemo relevantnim podacima i pokazateljima za donošenje poslovnih odluka. Metoda procjene, naslućivanja i osjećaj postala je prošlost za našu tvrtku, a zasluge za to svakako ima i kolegica Očko. Brzina implementacije kontrolinga, izostanak zastoja i nesporazuma u tijeku implementacije najbolje oslikavaju stručnost i kvalitetu kolegice Očko kao stručnjaka u segmentu kontrolinga.

Direktor Kontrolinga
Ivan Lukovnjak

SRC

Jasminu Očko sam, u ulozi predavača, imao zadovoljstvo upoznati prije tri godine kao polaznik jednog edukacijskog programa iz područja kontrolinga. Jasmina me je, kao predavač, oduševila neposrednošću i praktičnim pristupom temama, koji rezultiraju činjenicom da polaznici s njezinih predavanja uvijek “ponesu” kući pregršt konkretnih, u praksi primjenjivih savjeta i alata za unapređenje upravljanja tvrtkom.

Osobno se već duže vrijeme, u raznim ulogama, bavim implementacijom IT rješenja za potporu kontrolingu, a budući smo Jasmina i ja shvatili da nam se stavovi o ulozi kontrolinga u upravljanju tvrtkom, uvođenju kontrolinga u tvrtku i ulozi IT-a u potpori kontrolingu u velikoj mjeri preklapaju, naše je poznanstvo preraslo u kvalitetnu poslovnu suradnju.

Među ostalim, želim istaknuti i iznimnu praktičnu vrijednost sadržaja izloženog u knjizi “Kontroling – upravljanje iz backstagea” kojoj je Jasmina koautor. Prilikom razvoja produkta “Tempero” namijenjenog IT potpori kontrolingu, u SRC.HR-u smo u velikoj mjeri ideje za funkcionalnost produkta crpili upravo iz te knjige.
Uglavnom, kao poznanik i poslovni partner, Jasminu mogu bez rezerve preporučiti kao vrhunskog stručnjaka, konzultanta i edukatora u području kontrolinga.

Direktor
Mario Korbar

SAP

Jasmina je konzultant s potpuno jasnom predodžbom o potrebama modernog upravljanja i učinkovitog vođenja poslovanja. Kao rijetko koji stručnjak analitički će i dubinski sagledati prednosti i nedostatke procesa i organizacije kompanije i optimizirati ih radi postizanja vrhunske učinkovitosti i profitabilnosti! Kao SAP kontroling konzultant preporučio bih Jasminu svakoj kompaniji koja ima namjeru uvesti novi informacijski sustav radi optimizacije procesa s poslovne i informatičke strane.

Poštujući individualnost i kompleksnost svake industrije i proizvoda, Jasmina će prirodno nametnuti svoje stavove kroz britku, izdašnu i ugodnu komunikaciju koju će razumijeti sve razine sudionika u procesima zbog njezina nedvojbenog iskustva, edukacije, razumijevanja i sistematičnosti. Jasmina predstavlja osobu kojoj bih povjerio potpun redesign kompanije s povjerenjem da će donijeti novu vrijednost i čvrst temelj bussinesu i budućim poslovnim odlukama.

SAP Controlling consultant freelance
Damir Šumak

 

 

Što je kontroling?

 

Uvođenje kontrolinga u poduzeće ili organizaciju

 

Izjave naših klijenata

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.