UMJETNA INTELIGENCIJA U KONTROLINGU

Unatoč ograničenjima UI povećava ljudsku moć predviđanja

UMJETNA INTELIGENCIJA U KONTROLINGU

Iz perspektive kibernektike i teorije sustava ideal točnih predviđanja ostaje nedostižan čak i u vremenu UI-ja i strojnog predviđanja. To ne mora značiti da strojno predviđanje ne može poboljšati kontroling.
S jedne se strane isti rezultat može postići automatizacijom uz niže troškove, a s druge se strane suglasjem ljudske i strojne obrade informacija može poboljšati kvaliteta

Autor članka je prof. dr. sc. HEIMO LOSBICHLER (Austrija) ‘keynote’ na 8. ICCC – Međunarodnoj konferenciji o kontrolingu u Hrvatskoj, predsjednik Međunarodne udruge kontrolera – International Association of Controllers (ICV) i Međunarodne skupine za kontroling -International Group of Controlling (IGC)

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.