ROTO DINAMIC D.O.O.

Opis Projekta

Kroz projekt uvodenja funkcije kontrolinga u tvrtku Rotc dinamic d.o.o. uz pomoc gđe. Jasmine Očko konzultantice poduzeća Kontroling Kognosko, razvijen je vrlo kvalitetan, ažuran i sveobuhvatan sustav za podršku upravljanju.

Tvrtka i tim prošli su sve korake implementacije – od preispitivanja organizacije, kontrolerskog snimanja svih poslovnih procesa, sve do edukacija iz područja kontrolinga. Tijekom projekta uvođenja kontrolinga razvijeno je troškovno računovodstvo sukladno tvrtkinim potrebama, izgraden je sveobuhvatan sustav praćenja troškova s naglaskom na prodaju i distribuciju, implementiran novi BI sustav za podršku kontrolingu te izgrađen temeljit, iscrpan i točan sustav izvještavanja.

Obuhvaćene su sve funkcije tvrtke i organizacijski nivoi, te jasno povezani u logične cjeline koje menadžmentu omogućavaju dubinsko promatranje i donošenje brzih odluka.

Recenzija korisnika

Gđa Očko podijelila je s timom svoje znanje, davala kvalitetne savjete, bila lako dostupna i odgovarala na sva pitanja. Kroz savjete i podršku u implementaciji, omogućila je tvrtki analitički pogled i „veliku sliku”, što je menadžmentu omogućilo novu dimenziju upravljanja. Veliku pažnju posvetila je unikatnosti i jedinstvenosti tvrtke, što je menažmentu omogućilo dobivanje preciznih odgovora koji proizlaze iz specifičnih situacija.

Korist od ovog projekta uvodenja kontrolinga neupitna je, kao i činjenica da su pokrenute mnoge promjene u načinu razmišljanja i djelovanja tvrtke. Svoju funkciju kontrolinga razvijati cemo i u buducnosti i prilagođavati se svim novim izazovima koji stoje pred nama.

Siniša Mužić
Izvršni direktor