ORBICO GRUPA

Recenzija korisnika

Distribucija je branša pod stalnim pritiskom principala s jedne, a kupaca s druge strane. Dodatno, promjene u okruženju su brze, marže niske, i jedini način ostati uspješan i profitablilan – je konstantni fokus na troškove i optimizaciju procesa prodaje i distribucije.

Rješenje smo vidjeli u promjenu pristupa izvještavanju i prezentiranju podataka, s ciljem uvođenja novih perspektiva na podatke i profitabilnost kao i uključivana svih managera u sustav, kako bi uz kontroling postali su- kreatori i korisnici izvještaja koji će im olakšati donošenje odluka.

Kako je implementacija kontrolinga zahtijevala stručna znanja, koja interno nismo imali, angažirali smo poduzeće Kontroling Kognosko. Kontroling i izvještaji koje smo na kraju dobili kao rezultat, znatno su olakšali donošenje odluka i uvid u poslovanje koji prije nismo imali.

Tijekom procesa implementacije, konzultantica Jasmina Očko bila je aktivno uključena u snimanje procesa s ciljem: upoznati naše specifične potrebe i nama prenijeti stručna znanja o području koje nam je bilo potpuno novo.

Kombinacijom internih znanja o poslovanju i najboljih praksi na tržištu kroz Jasminin angažman, došli smo do rezultata koji su donijeli benefit ukupnom poslovanju Orbico Grupe.

Group Finance Director
Romina Oreskovic