5 ICCC: Kontroling – korak ispred promjena

5 International Controlling Conference in Croatia – 14.11.2017.

Period od prve industrijske revolucije do današnje četvrte – digitalne, bio je brz. Dostigli smo točku na kojoj svakodnevno dobivamo nova rješenja, na kojoj je transformacija podataka sve brža, moguće je obraditi sve više podataka, a mogućnost predviđanja i modeliranja sutrašnjice – posebno u kontrolingu – nikad nije bila veća.

O ovoj, ali i drugim temama čuli smo iz prve ruke od stručnjaka iz Njemačke, Poljske, BIH i Hrvatske. Keynote speaker bio je partner i trener Controller Akademie dr. Klaus Eiselmayer koji je konferenciju otvorio prezentacijom o najnovijim svjetskim trendovima u kontrolingu sa naglaskom na 4. industrijsku revoluciju i utjecaj digitalizacije na streloviti razvoj kontrolinga.

 

5 ICCC Kognosko 1 e1552250358916
Reportaža sa 5 ICCC – Međunarodne ICV kontroling konferencije:
Odlomak iz vijesti MREŽE TV – objavljeno dana 14.11.2017. godine
IMG 8025

NAGRADA ZA NAJBOLJI KONTROLING PROJEKT U 2017.

Ove godine nagradu je dobilo poduzeće Nestlé Adriatic za projekt pod nazivom „Model postizanja ujednačenih, preporučenih maloprodajnih cijena zamjenskih mlijeka u svim kanalima prodaje na tržištu BIH“, a autorica projekta je Sanija Vnučec Panjkota – regionalni, poslovni i prodajni kontroler za kategoriju dječje hrane. Čestitamo Saniji!

Predavači:

Jasmina1

Jasmina Očko

Kontroling – korak ispred promjene Menadžeri žele brze i kvalitetne odgovore na svoje probleme. Žele pravovremene, personalizirane izvještaje u trenu. Brzina prilagodbe na nove tehnologije i njihova primjena, kompanijama donose konkurentnu prednost i inovaciju koja je ključna za poslovni uspjeh…

Klaus

Dr. Klaus Eiselmayer, partner i trener Controller Akademie, Njemačka

Kontroler sutrašnjice Bez obzira koliko dobro je Vaš kontroling već organiziran, uvijek postoje još neke točke koje treba poboljšati kako bi bile “zadnja riječ tehnike”, najbolje od najnovijeg.

Richard

Richard Zinoecker, Managing Partner CEE, Simon-Kucher & Partners, Poljska

Prava prodajna cijena – zanemareni stvaratelj profita Formiranje prave prodajne cijene najvažniji je posao menadžmenta i zapravo presudan za uspjeh, a sustavno prikupljanje informacija sa tržišta uvelike olakšava taj postupak.

Igor

Igor Arbutina, FCCA, ovlašteni revizor, TPA AUDIT d.o.o., Hrvatska

Prihodi nekad i sad Od 1. siječnja 2018. godine na snazi su brojne novosti vezane uz MSFI 15 – Prihodi od ugovora s kupcima. Cilj je ovog standarda utvrditi načela koja poslovni subjekt treba primjenjivati radi izvještavanja o korisnim informacijama u pogledu vrste, iznosa, vremenskog okvira i neizvjesnosti prihoda koji proizlaze iz ugovora s kupcem.

Orbico

Ilvana Ugarak i Emina Leka, financijski analitičar, kontroler, Orbico Sarajevo d.o.o., BIH

Kontroling kao pokretač promjena u Orbico d.o.o. Sarajevo Uvođenjem novih dimenzija i kreiranjem izvještaja na nivou branda, principala i poslovnog partnera otvorile su se mogućnosti brzog i jednostavnog eliminiranja generatora gubitaka i mogućnosti promicanja i unapređenja generatora dobiti.

Goran

Goran Marković, direktnor poslovnog razvoja, InfoDom d.o.o.

Procesni kontroling za dualnu digitalnu transformaciju Veliki napredak, intenzivna dinamika razvoja digitalnih tehnologija i povezanih trendova predstavljaju velike izazove za moderno poslovanje, kako zbog novih rizika koje ove tehnologije predstavljaju, tako i zbog prilika koje eksploatacija ovih tehnologija otvara…

Tobias

Tobias Riedner, BI Analyst, Wittenstein Se, Njemačka

Kako izgraditi jeftin brz i kvalitetan dashboard Ova prezentacija pomoći će sudionicima da prepoznaju uobičajene probleme u dizajnu dashboarda, da ih povežu sa poslovnim problemima, da interakcijom te dvije stvari otkriju kako na probleme odgovoriti.

Alen

Alen Škugor, voditelj BI odjela, Tele2, Hrvatska

Power BI – sljedeći korak u evoluciji kontrolinga Kako i zašto su Power BI alati u kratko vrijeme napravili revoluciju u kontrolerskom izvještavanju…

Alan

Alan Žepec, osnivač i direktor LQ organizacije, LQ d.o.o., Hrvatska

Komunikacija je osnova svake organizacije. Zato je i za kontrolera osim stručnog znanja, baza uspjeha koliko dobro komunicira sa svojim dionicima.

Galerija slika