5 ICCC: Kontroling – korak ispred promjena

5 International Controlling Conference in Croatia – 14.11.2017.

Period od prve industrijske revolucije do današnje četvrte – digitalne, bio je brz. Dostigli smo točku na kojoj svakodnevno dobivamo nova rješenja, na kojoj je transformacija podataka sve brža, moguće je obraditi sve više podataka, a mogućnost predviđanja i modeliranja sutrašnjice – posebno u kontrolingu – nikad nije bila veća.

O ovoj, ali i drugim temama čuli smo iz prve ruke od stručnjaka iz Njemačke, Poljske, BIH i Hrvatske. Keynote speaker bio je partner i trener Controller Akademie dr. Klaus Eiselmayer koji je konferenciju otvorio prezentacijom o najnovijim svjetskim trendovima u kontrolingu sa naglaskom na 4. industrijsku revoluciju i utjecaj digitalizacije na streloviti razvoj kontrolinga.

 

Reportaža sa 5 ICCC – Međunarodne ICV kontroling konferencije:
https://www.youtube.com/watch?v=eUnxNcwEc-M

 

 

Odlomak iz vijesti MREŽE TV – objavljeno dana 14.11.2017. godine
https://www.youtube.com/watch?v=9lZy-Z_dekM

 

 

NAGRADA ZA NAJBOLJI KONTROLING PROJEKT U 2017.

Ove godine nagradu je dobilo poduzeće Nestlé Adriatic za projekt pod nazivom „Model postizanja ujednačenih, preporučenih maloprodajnih cijena zamjenskih mlijeka u svim kanalima prodaje na tržištu BIH“, a autorica projekta je Sanija Vnučec Panjkota – regionalni, poslovni i prodajni kontroler za kategoriju dječje hrane. Čestitamo Saniji!

Predavači:

Jasmina Očko

Kontroling – korak ispred promjene Menadžeri žele brze i kvalitetne odgovore na svoje probleme. Žele pravovremene, personalizirane izvještaje u trenu. Brzina prilagodbe na nove tehnologije i njihova primjena, kompanijama donose konkurentnu prednost i inovaciju koja je ključna za poslovni uspjeh…

Dr. Klaus Eiselmayer, partner i trener Controller Akademie, Njemačka

Kontroler sutrašnjice Bez obzira koliko dobro je Vaš kontroling već organiziran, uvijek postoje još neke točke koje treba poboljšati kako bi bile “zadnja riječ tehnike”, najbolje od najnovijeg.

Richard Zinoecker, Managing Partner CEE, Simon-Kucher & Partners, Poljska

Prava prodajna cijena – zanemareni stvaratelj profita Formiranje prave prodajne cijene najvažniji je posao menadžmenta i zapravo presudan za uspjeh, a sustavno prikupljanje informacija sa tržišta uvelike olakšava taj postupak.

Igor Arbutina, FCCA, ovlašteni revizor, TPA AUDIT d.o.o., Hrvatska

Prihodi nekad i sad Od 1. siječnja 2018. godine na snazi su brojne novosti vezane uz MSFI 15 – Prihodi od ugovora s kupcima. Cilj je ovog standarda utvrditi načela koja poslovni subjekt treba primjenjivati radi izvještavanja o korisnim informacijama u pogledu vrste, iznosa, vremenskog okvira i neizvjesnosti prihoda koji proizlaze iz ugovora s kupcem.

Ilvana Ugarak i Emina Leka, financijski analitičar, kontroler, Orbico Sarajevo d.o.o., BIH

Kontroling kao pokretač promjena u Orbico d.o.o. Sarajevo Uvođenjem novih dimenzija i kreiranjem izvještaja na nivou branda, principala i poslovnog partnera otvorile su se mogućnosti brzog i jednostavnog eliminiranja generatora gubitaka i mogućnosti promicanja i unapređenja generatora dobiti.

Goran Marković, direktnor poslovnog razvoja, InfoDom d.o.o.

Procesni kontroling za dualnu digitalnu transformaciju Veliki napredak, intenzivna dinamika razvoja digitalnih tehnologija i povezanih trendova predstavljaju velike izazove za moderno poslovanje, kako zbog novih rizika koje ove tehnologije predstavljaju, tako i zbog prilika koje eksploatacija ovih tehnologija otvara…

Tobias Riedner, BI Analyst, Wittenstein Se, Njemačka

Kako izgraditi jeftin brz i kvalitetan dashboard Ova prezentacija pomoći će sudionicima da prepoznaju uobičajene probleme u dizajnu dashboarda, da ih povežu sa poslovnim problemima, da interakcijom te dvije stvari otkriju kako na probleme odgovoriti.

Alen Škugor, voditelj BI odjela, Tele2, Hrvatska

Power BI – sljedeći korak u evoluciji kontrolinga Kako i zašto su Power BI alati u kratko vrijeme napravili revoluciju u kontrolerskom izvještavanju…

Alan Žepec, osnivač i direktor LQ organizacije, LQ d.o.o., Hrvatska

Komunikacija je osnova svake organizacije. Zato je i za kontrolera osim stručnog znanja, baza uspjeha koliko dobro komunicira sa svojim dionicima.

Prezentacije sa konferencije

Galerija slika

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.