3 ICCC: Kontroling – ekonomski partner menadžmenta

3 International Controlling Conference in Croatia – 05.11.2015.

 

Tema “Kontroling – ekonomski partner menadžmenta” bila je inspirirana trenutnim položajem kontrolinga u poduzećima regije. Govorilo se  o ulozi kontrolinga i najboljoj praksi u različitim branšama poslovanja u aktualnom trenutku.

Ako menadžeri osim znanja i iskustva u vlastitoj struci dobro razumiju principe upravljanja materijalnom i nematerijalnom imovinom – dakle visokom kompetencijom kontrolinga – onda je logična posljedica još uspješnije sveukupno upravljanje poduzećima.

 

 

Nagradu za najbolji kontroling projekt u Hrvatskoj za 2015. godinu dobila  je

ROMANA PETRIČEVIĆ iz poduzeća  COLAS Hrvatska za projekt pod nazivom “Kontrolersko praćenje općih troškova poslovanja”

 

Predavači:

Mr.sc. Jasmina Očko

Otvaranje konferencije

Glavna tema ovogodišnje konferencije je “Kontroling – ekonomski partner menadžmenta”. Tema je inspirirana trenutnim položajem kontrolinga u poduzećima regije.

 

Prof. Dr. Dr. h.c. mult Péter Horváth

Izazovi kontrolinga u eri digitalizacije

Vodeći stručnjaci poput Michaela E. Portera (Harvard Business School) ili Andrewa McAfeea i Erik Brynjolfsson (MIT Sloan School of Management) smatraju uvođenje digitalizacije u poduzeća predstavlja pravu “upravljačku revoluciju”.

Siegfried Gänßlen

Kontroler kao poslovni partner menadžmenta

U ovoj prezentaciji imati ćemo priliku čuti priču čovjeka koji je prošao sve evolucijske faze – od uloge tradicionalnog kontrolera, do aktivnog sudionika i partnera pri odlučivanju i na kraju do prvog čovjeka multinacionalne kompanije Hansgrohe.

Marija Buhač

Od strateških ciljeva do operativnih rezultata u ZZO Hercegovačko-neretvanske županije/kantona

ZZO Hercegovačko-neretvanske županije/kantona definirao je 2 glavna strateška, a oba su jasno usmjerena na povećanje učinkovitosti. No, da bi zdravstvene ustanove mogle nešto promijeniti, nužno je ciljeve operacionalizirati – postaviti standarde izvedbe, formirati normative postupaka, standarde zdravstvene zaštite. Drugim riječima – nužno je implementirati kontroling.

Gunther Pichler

Želite li znati gdje gubite novac – umjesto da optimizirate učinak?

Kontroling pomaže kao poslovni partner s izgrađenim i razvijenim sustavom mjerenja. Menadžment na temelju toga vodi zaposlenike i kontrola procese. No, pravo je pitanje koliko je moguće potaknuti menadžere i zaposlenike da misle i djeluju samostalno u interesu društva?

Von Daacke Matthias

Uloga kontrolinga u planiranju prodaje u grupi Blanco

U ovoj prezentaciji imati ćemo priliku vidjeti praktičnu ulogu kontrolinga u strateškom i operativnom planiranju velike globalno poznate multinacionalne kompanije, počevši od redefiniranja organizacijske strukture, strateških smjernica i ciljeva, do globalnog planiranja prodaje na operativnoj razini.

Damjan Sinković

Razvoj kontrolerskog iskaza uspjeha u razvojno-proizvodnom poduzeću

Funkcija kontrolinga u poduzeću DOK-ING, koje se bavi razvojem i proizvodnjom robotiziranih strojeva specijalne namjene, počela se razvijati prije dvije i pol godine kao odgovor na sve kompleksnije interne i eksterne uvjete poslovanja.

Andrej Lapajne

IBCS – najbolja praksa u projektiranju poslovnih izvještaja

G. Lapajne prezentirati će već vrlo široko rasprostranjen koncept International Business Communication Standards (IBCS) – skup pravila za vizualizaciju podataka i poslovnih izvješća koja se vrlo brzo šire u Europi, SAD-u i drugim dijelovima svijeta.

Gordana Bauer

Komunikacija – ključ uspješnog kontrolinga

Trenerica Gordana Bauer na pristupačan način kroz primjere i interaktivne vježbe dodatno će osvijestiti sudionike koliko je važno psihološki pripremiti management za iznošenje loših informacija koje upućuju na novu strategiju i drugačija razmišljanja o vođenju tvrtke.

Prezentacije sa konferencije

Galerija slika

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.