2 ICCC: Promjenom do uspjeha

2 International Controlling Conference in Croatia - 05.11.2014.

2 ICCC: Promjenom do uspjeha

2 International Controlling Conference in Croatia – 05.11.2014.

Kontroling Kognosko d.o.o. i poslovni tjednik Lider organizirali su jedinstven kontroling događaj u 2014. godini koji je okupio preko 200 sudionika. Gost konferencije bio je ministar financija g. Boris Lalovac.

Prijenos kontrolerskih znanja i prakse osnovni je cilj ove konferencije: sudionici iz Njemačke, Švicarske, SAD, Poljske, Španjolske, Makedonije dijelili su svoja iskustva sa hrvatskim kolegama.

Širenjem kontrolerskog znanja diljem svijeta godinama se aktivno bavi ICV – Internationaler Controller Verain – Međunarodna udruga kontrolera, a voditeljica ICV radne skupine Hrvatska je Jasmina Očko.

To je najveća udruga kontrolera i menadžera na svijetu, koji slijede kontrolersku doktrinu, a ujedno i pokrovitelj hrvatske konferencije koja je sada ušla u obitelj europskih ICV kontroling konferencija.

 

.

 

 

 

 

Iz medija:

Predavači:

Lalovac: Kada uzimamo od gospodarstva moramo točno znati koji je efekt

Ministar finacija Boris Lalovac istaknuo je da je sam zaljubljenik u kontroling, te smatra da se kontroling treba uvesti i u javnu upravu što mu je jedan od ciljeva. Državni proračun je najveće poduzeće u Hrvatskoj sa 130 milijardi kuna.

Raef Lawson: Tehnološke inovacije postat će najvažnije za konkurentnost poduzeća

Dr. Raef Lawson , stručnjak za financije i menadžersko računovodstvo iz SAD-a, u nastavku 2. međunarodne konferencije o kontrolingu, istaknuo je kako se u kontrolingu sve više mijenja financijska uloga.

Malgorzata Podskrabi: Brojke su bitne, ali kontroleri moraju nekad gledati iznad njih

Gđa Podskarbi iznjela je neka praktična rješenja koje svi mogu primjeniti u svojim kompanijama. U uvodu je direktorica kontrolinga u Volkswagen Poznanu predstavila tvornicu koja je nedavno otvorena. U izlaganju osvrnula se na praktičnu primjenu kontrolinga, te otkrila što je to donijelo njihovoj tvornici.

Herwig Friedag – njemački konzultant za kontroling i BCS prezentirao je temu:

Uspješne promjene u upravljanju i kontrolingu u cilju kvalitetnijih inovacija

G Jurgen Fasist govorio je o primjeni SUCCESS modela i IBCS-a u poslovnoj komunikaciji

Conceptual rules help to clearly relay content by using an appropriate storyline. They largely correspond with the HICHERT®SUCCESS rule sets SAY and STRUCTURE based on the work of authors such as Barbara Minto. They owe wide acceptance to their scientific, experimental, or practical experience basis.

Upravljanjem radnim kapitalom može se povećati likvidnost

G. Hendrik Vater iz DHL Supply Chain u Njemačkoj, istaknuo je kako treba prepoznati trendove u upravljanju radnim kapitalom i njegovo značenje za kontroling.

G. Ulrich Müller Bosom – konzultant za kontroling iz Barcelone govorio je o izazovima modernog kontrolinga u Španjolskoj

“Controlling in SMEs from the Spanish perspectve”

 

Mitka Mojsovska – Implementacija kontrolinga u poduzeće KOLA dooel

Zbog kontinuiranog i brzog rasta i širenja svoje aktivnosti, te povećanja asortimana, Tvrtka je implementirala suvremeno ERP rješenje da bih mogli detaljnije evidentirati sve prihode i troškove, a rezultat je bio početak stvaranja troškovnog računovodstva …

Dunja Vuković : Kako brojke pretvoriti iz prijetnje u priliku

Istraživanja su pokazala: za motiviranje zaposlenika prilikom slabijih poslovnih rezultata najvažniji je upravo način prezentiranja rezultata od strane rukovoditelja. Kako prezentiranje slabijih rezultata nerijetko izgleda u praksi?

Prezentacije sa konferencije

Galerija slika