2 ICCC: Promjenom do uspjeha

2 International Controlling Conference in Croatia – 05.11.2014.

Kontroling Kognosko d.o.o. i poslovni tjednik Lider organizirali su jedinstven kontroling događaj u 2014. godini koji je okupio preko 200 sudionika. Gost konferencije bio je ministar financija g. Boris Lalovac.

Prijenos kontrolerskih znanja i prakse osnovni je cilj ove konferencije: sudionici iz Njemačke, Švicarske, SAD, Poljske, Španjolske, Makedonije dijelili su svoja iskustva sa hrvatskim kolegama.

Širenjem kontrolerskog znanja diljem svijeta godinama se aktivno bavi ICV – Internationaler Controller Verain – Međunarodna udruga kontrolera, a voditeljica ICV radne skupine Hrvatska je Jasmina Očko.

To je najveća udruga kontrolera i menadžera na svijetu, koji slijede kontrolersku doktrinu, a ujedno i pokrovitelj hrvatske konferencije koja je sada ušla u obitelj europskih ICV kontroling konferencija.

 

2 iccc logo
.

Iz medija:

Predavači:

6afe5559e08e1fea8e492eda0b79ce661 360x200 1

Lalovac: Kada uzimamo od gospodarstva moramo točno znati koji je efekt

Ministar finacija Boris Lalovac istaknuo je da je sam zaljubljenik u kontroling, te smatra da se kontroling treba uvesti i u javnu upravu što mu je jedan od ciljeva. Državni proračun je najveće poduzeće u Hrvatskoj sa 130 milijardi kuna.

2bc88e616fea2c22b6e11f5570f4fcb61 360x200 1

Raef Lawson: Tehnološke inovacije postat će najvažnije za konkurentnost poduzeća

Dr. Raef Lawson , stručnjak za financije i menadžersko računovodstvo iz SAD-a, u nastavku 2. međunarodne konferencije o kontrolingu, istaknuo je kako se u kontrolingu sve više mijenja financijska uloga.

d99f3b71bab0be1d302d6825bca15b3d1 360x200 1

Malgorzata Podskrabi: Brojke su bitne, ali kontroleri moraju nekad gledati iznad njih

Gđa Podskarbi iznjela je neka praktična rješenja koje svi mogu primjeniti u svojim kompanijama. U uvodu je direktorica kontrolinga u Volkswagen Poznanu predstavila tvornicu koja je nedavno otvorena. U izlaganju osvrnula se na praktičnu primjenu kontrolinga, te otkrila što je to donijelo njihovoj tvornici.

Herwig1

Herwig Friedag – njemački konzultant za kontroling i BCS prezentirao je temu:

Uspješne promjene u upravljanju i kontrolingu u cilju kvalitetnijih inovacija
Jurgen Fasist

G Jurgen Fasist govorio je o primjeni SUCCESS modela i IBCS-a u poslovnoj komunikaciji

Conceptual rules help to clearly relay content by using an appropriate storyline. They largely correspond with the HICHERT®SUCCESS rule sets SAY and STRUCTURE based on the work of authors such as Barbara Minto. They owe wide acceptance to their scientific, experimental, or practical experience basis.

f69921266977cb647b5a76a96a53cbde1 360x200 1

Upravljanjem radnim kapitalom može se povećati likvidnost

G. Hendrik Vater iz DHL Supply Chain u Njemačkoj, istaknuo je kako treba prepoznati trendove u upravljanju radnim kapitalom i njegovo značenje za kontroling.

Urlich1

G. Ulrich Müller Bosom – konzultant za kontroling iz Barcelone govorio je o izazovima modernog kontrolinga u Španjolskoj

“Controlling in SMEs from the Spanish perspectve”

 

Mitka

Mitka Mojsovska – Implementacija kontrolinga u poduzeće KOLA dooel

Zbog kontinuiranog i brzog rasta i širenja svoje aktivnosti, te povećanja asortimana, Tvrtka je implementirala suvremeno ERP rješenje da bih mogli detaljnije evidentirati sve prihode i troškove, a rezultat je bio početak stvaranja troškovnog računovodstva …

Dunja

Dunja Vuković : Kako brojke pretvoriti iz prijetnje u priliku

Istraživanja su pokazala: za motiviranje zaposlenika prilikom slabijih poslovnih rezultata najvažniji je upravo način prezentiranja rezultata od strane rukovoditelja. Kako prezentiranje slabijih rezultata nerijetko izgleda u praksi?

Galerija slika