ICV 35. radionica

Tema: Digitalizacija koja pomaže organizaciji (kontrolingu) Datum: 04.03.2022.

ICV 35. radionica

Tema: Digitalizacija koja pomaže organizaciji (kontrolingu)

.

35. radionica ICV (Internationaler Controller Verein) radne skupine Hrvatska održana je u petak 04.03.2022. godine u terminu od 09:00 do 14:30 sati online na ZOOM platformi.

 Tema radionice bila je: Digitalizacija koja pomaže organizaciji (kontrolingu)

 Radionica bila podijeljena na 2 dijela:

  1. Na prvom dijelu naš gost bio je Davorin Anton Dumančić – direktor poduzeća Sciomagis d.o.o., stručnjak i konzultant za digitalizaciju.
  2. Na drugom dijelu prikazali smo neke primjere iz prakse.

Oko 25 sudionika danas je imalo prilike vidjeti i razgovarati o procesima digitalizacije sa posebnim naglaskom na benefite za kontroling . Zaključak je da kontroling igra jednu od najvažnijih uloga u tom procesu – posebno zbog činjenice da je snažno motiviran za definiranje procesa, za čiste podatke i automatizraciju.
Govorili smo o snažnim benefitima koje digitalizacija donosi, ali i o manje dobrim stranama digitalizacije. Činjenica je da je digitalizacija tu, pitanje je samo što mi možemo napraviti da maksimiziramo dobre strane i minimiziramo negativne aspekte.

Kontroleri mogu i moraju u tom procesu biti change-manageri, složili smo se na kraju.
S obzirom na važnost i opsežnost teme (za koju je doslovno nebo granica), dogovorili smo da i iduća – 36. ICV radionica bude posvećena istoj temi, ali sa suprotnim predznakom: “Kako kontroling razvija i unapređuje proces digitalizacije”.

Stoga pozivamo sve one koji razvijaju sustave za digitaliziranje procesa ili imaju iskustvo u njihovom korištenju u bilo kojem području poslovanja – da nam se jave i podijele svoje znanje i iskustvo sa nama.

Cilj je iz postojećih rješenja izvući više – uz pomoć kontrolerskog načina razmišljanja i pod utjecajem kontrolerskih potreba. IT obično ima ideju, ali je potrebno „meso“ da se ona razvije. E pa, kontroling je idealno mjesto za to!

Iduća radionica održati će se 01.07. u prostorijama poduzeća Kontroling Kognosko. Javite se na info@kognosko.hr

Kontroling Kognosko Team
.

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.