ICV 35. radionica

Tema: Digitalizacija koja pomaže organizaciji (kontrolingu)
Datum: 04.03.2022.
Tema: Digitalizacija koja pomaže organizaciji (kontrolingu) Datum: 04.03.2022.

Tema: Digitalizacija koja pomaže organizaciji (kontrolingu)

. 35. radionica ICV (Internationaler Controller Verein) radne skupine Hrvatska održana je u petak 04.03.2022. godine u terminu od 09:00 do 14:30 sati online na ZOOM platformi.  Tema radionice bila je: Digitalizacija koja pomaže organizaciji (kontrolingu)  Radionica bila podijeljena na 2 dijela:
  1. Na prvom dijelu naš gost bio je Davorin Anton Dumančić – direktor poduzeća Sciomagis d.o.o., stručnjak i konzultant za digitalizaciju.
  2. Na drugom dijelu prikazali smo neke primjere iz prakse.
Oko 25 sudionika danas je imalo prilike vidjeti i razgovarati o procesima digitalizacije sa posebnim naglaskom na benefite za kontroling . Zaključak je da kontroling igra jednu od najvažnijih uloga u tom procesu – posebno zbog činjenice da je snažno motiviran za definiranje procesa, za čiste podatke i automatizraciju. Govorili smo o snažnim benefitima koje digitalizacija donosi, ali i o manje dobrim stranama digitalizacije. Činjenica je da je digitalizacija tu, pitanje je samo što mi možemo napraviti da maksimiziramo dobre strane i minimiziramo negativne aspekte. Kontroleri mogu i moraju u tom procesu biti change-manageri, složili smo se na kraju. S obzirom na važnost i opsežnost teme (za koju je doslovno nebo granica), dogovorili smo da i iduća – 36. ICV radionica bude posvećena istoj temi, ali sa suprotnim predznakom: “Kako kontroling razvija i unapređuje proces digitalizacije”. Stoga pozivamo sve one koji razvijaju sustave za digitaliziranje procesa ili imaju iskustvo u njihovom korištenju u bilo kojem području poslovanja – da nam se jave i podijele svoje znanje i iskustvo sa nama. Cilj je iz postojećih rješenja izvući više – uz pomoć kontrolerskog načina razmišljanja i pod utjecajem kontrolerskih potreba. IT obično ima ideju, ali je potrebno „meso“ da se ona razvije. E pa, kontroling je idealno mjesto za to! Iduća radionica održati će se 01.07. u prostorijama poduzeća Kontroling Kognosko. Javite se na info@kognosko.hr Kontroling Kognosko Team .

Galerija slika