ICV 31. RADIONICA

Tema: UTJECAJ CORONA KRIZE NA VAŠ POSLOVNI MODEL Datum: 02.10.2020. ONLINE

ICV 31. RADIONICA

UTJECAJ CORONA KRIZE NA VAŠ POSLOVNI MODEL

31. radionicu ICV (Internationaler Controller Verein) radne skupine Hrvatska I održala se u petak 02.10.2020. godine, online na ZOOM platformi.

Nikada ranije nije bilo tako puno promjena u tako kratko vrijeme. Mnoge stvari koje smo ranije naučili sada moramo zaboraviti, nema više upravljanja “by the book” niti “tako to uvijek radimo”. Slijedi sveobuhvatno preispitivanje vlastitog poslovnog modela i debate oko najvažnijih stvari – što želimo da bude drugačije, što će biti drugačije i što mora biti drugačije.

Posljednjih mjeseci u suradnji sa kolegama iz ICV International Kontroling Kognosko je intenzivno radio na ključnim pitanjima za raspravu o postojećem poslovnom modelu u vrijeme neočekivanih promjena. Završili smo međunarodno ispitivanje većeg broja poduzeća i dobili neke korisne rezultate. Također, razradili smo vrlo korisnu metodologiju koja je sada spremna za upotrebu i koja nesumnjivo može pomoći članovima i njihovim poduzećima. Koristili smo poznati Business Model Canvas.

Iz tog razloga sa zadovoljstvom smo prezentirati navedeni model koji je spreman da se  ponudi menadžmentu kao koristan alat pogotovo sada u vrijeme operativnog planiranja za iduću poslovnu godinu.