O nama

 

 

 

Djelujući sistemski i sveobuhvatno, kontinuirano radimo na povećanju svijesti o značaju i vrijednosti kontrolinga
kako u privatnom, tako i javnom sektoru.

Cjelovitost, dosljednost, specijalizacija i fokus najvažniji su za našu vjerodostojnost.

Naš je poslovni model usmjeren ka individualnom pristupu svakom poduzeću ili organizaciji,
te upravljanju u kontekstu njihovih unikatnih tržišnih odluka i jedinstvenih potencijala,
što u konačnici određuje potencijal naše dugovječnosti…

 


 

UPOZNAJTE NAS KROZ BROJEVE – OVO SU NAŠA POSTIGNUĆA

1995 – 2005.
10
GODINA RADA U KONTROLINGU VELIKOG PODUZEĆA I USAVRŠAVANJA U INOZEMSTVU
OD
2005.
GODINA OSNIVANJA KOGNOSKA
VIŠE OD
15
GODINA ISKUSTVA U KONZALTINGU IZ PODRUČJA KONTROLINGA
POSTIGNUTO
6
DIPLOMA I CERTIFIKATA NAJBOLJIH SVJETSKIH ŠKOLA I UDRUŽENJA KONTROLINGA
VIŠE OD
40
ODRAĐENIH PROJEKATA IMPLEMENTACIJE KONTROLINGA U SREDNJIM I VELIKIM PODUZEĆIMA I ORGANIZACIJAMA
.
5
ICV MEĐUNARODNIH KONTROLING PROJEKATA U EU
ODRŽANO VIŠE OD
800
EKSKLUZIVNIH, OTVORENIH I INHOUSE TRENINGA (1-2 DANA)
ODRŽANO VIŠE OD
80
VIŠEMJESEČNIH SPECIJALISTIČKIH EDUKACIJA (70-160 SATI)
VIŠE OD
400
NAŠIH POLAZNIKA POSTIGLO CERTIFIKAT ILI DIPLOMU CONTROLLER AKADEMIE
VIŠE OD
100
NAŠIH POLAZNIKA POSTIGLO IGC CERTIFIKAT KONTROLING ŠKOLE KOGNOSKO
VIŠE OD
100
NAŠIH KONTROLERA U JAVNOM SEKTORU DOBILO CERTIFIKAT CONTTROLLER INSTITUTA IZ BEČA
OBJAVLJENO
6
KNJIGA SA PRIJEVODOM NA HRVATSKI IZ PODRUČJA KONTROLINGA
VIŠE OD
10
GODINA ICVa U HRVATSKOJ -NAJVEĆA MEĐUNARODNA UDRUGA KONTROLERA I KOGNOSKO U SURADNJI
VIŠE OD
30
ODRAĐENIH ICV RADIONICA SA RENOMIRANIM DOMAĆIM I STRANIM GOSTIMA
VIŠE OD
100
HRVATSKIH ČLANOVA AKTIVNO SUDJELUJE U ICV-U
ORGANIZIRANO
10
MEĐUNARODNIH KONFERENCIJA ZA PRIVATNI I JAVNI SEKTOR
VIŠE OD
2000
SUDIONIKA NA KONTROLING KOGNOSKO KONFERENCIJAMA
VIŠE OD
20
GODINA SUDJELOVANJA NA NAJVEĆIM SVJETSKIM EVENTIMA I EDUKACIJAMA IZ PODRUČJA KONTROLINGA

Početak naše velike kontrolorske priče datira još iz davne 2005. godine kada je obrt Kognosko krenuo sa prvim in-house  i otvorenim treninzima u području iz kontrolinga.

Upravo ti prvi, više nego uspješni treninzi – kreirani na vlastitom kontrolerskom iskustvu – bili su začetak cijelog spektra edukacija koje smo razvili u idućim godinama i koje danas pomažu poduzećima i organizacijama da bolje razumiju i žive kontroling.

Idejni osnivač konzultantske tvrtke je Jasmina Očko koja je nakon 12 godina rada kao kontroler te kasnije i voditelj kontrolinga u velikom stranom poduzeću, odlučila krenuti vlastitim poduzetničkim vodama.

Tih godina nastajali su i prvi članci koji su pratili događaje u realnom životu autorice i direktno iz prakse postajali materijal za učenje svih koji su već tih dana zanimali za kontroling. S obzirom da tada još ni Amazon i ni Google nisu donosili značajnije kontrolerske materijale, to je bio gotovo jedini način da svježa iskustva iz prakse u Hrvatskoj budu dijeljena, da se znanje širi i raste.

.

Kognosko obrt dobio je 2013. godine i sestrinsko poduzeće Kontroling Kognosko d.o.o. Od samih početaka, poslovanje je usmjereno na edukacije iz područja kontrolinga, te implementaciju kontrolinga u poduzeća u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Misija poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. od prvoga dana je sakupljanje je kontrolerskih znanja i najbolje prakse u Europi i Americi te njihova implementacija u poduzeća u regiji sa konačnim ciljem trajne involviranosti kontrolinga u sve sfere gospodarstva – kako u privatni tako i u javni sektor.

Poduzeće je specijalizirano je za uvođenje sustava kontrolinga u poduzeća i organizacije, za edukacije iz kontrolinga kako za kontrolere tako i za menadžere te izdavanje stručne literature iz područja kontrolinga.

Naši certifikati:

U Zagrebu je 2013. godine Kontroling Kognosko otvorio prvi Kontroling centar u Hrvatskoj – inkubator za razvoj najboljih hrvatskih kontrolera i menadžera. Ovaj centar ujedno je i sjedište hrvatskog ogranka ICV-a – Internationaler Controller Verain – Međunarodne udruge kontrolera.

Iste godine Kontroling Kognosko postaje partner, a Jasmina Očko licencirani trener CONTROLLER AKADEMIE – MUNICHEN za izvođenje 100 nastavnih sati programa koji omogučuju polaznicima stjecanje CERTIFIKATA CONTROLLER AKADEMIE, te partner CONTROLLER INSTITUTE – VIENNA za izvođenje 100 sati programa za stjecanje titule CERTIFICIRANI KONTROLER U JAVNOM SEKTORU.

Kontroling Kognosko je 2013. godine pokrenuo i ICCC International Controlling Conference in Croatia – Međunarodnu konferenciju o kontrolingu, jednu u nizu ICV međunarodnih konferencija koje se održavaju diljem Europe. Zadaća Kontroling Kognoska je svake godine dovoditi renomirane stručnjake iz cijelog svijeta kako bi se najbolja svjetska kontrolerska praksa što prije implementirala u život regionalnih poduzeća.

Uvođenje kontrolinga zahtijeva određene preduvjete, multidisciplinarna znanja i konkretan plan razvoja. Za kvalitetan razvoj kontrolinga potreban je educirani kontroler, moderno razvijeno računovodstvo i adekvatna IT podrška za potporu kontrolingu. Često su ti zadaci vrlo složeni pa je više nego dobro došla stručna pomoć. Iz tog razloga, mnogo je efikasnije, a u konačnici i ekonomičnije zatražiti konzultantsku pomoć.

Korist od kvalitetno postavljenog kontrolinga UVIJEK je daleko veća od ulaganja!

Suvremena poslovna praksa u razvijenim zemljama Europe (posebno Njemačke, Švicarske, Austrije) kontrolingu daje vrlo značajnu ulogu, a kontrolera postavlja na poziciju poslovnog partnera menadžmentu. Moderni kontroling neizostavna je karika svakog poduzeća koje želi rasti, razvijati se i dugoročno opstati. Iz tog razloga, želimo vam puno uspjeha u izgradnji vašeg kontrolinga!

 

Naši partneri:

Controller Akademie

Kontroling Kognosko je partner Controller Akademie (Njemačka, Munich), jedne od najboljih svjetskih škola kontrolinga, te izvodi edukacije prema njihovom licenciranom programu.

Controller Institut

Partner je i Controller Instituta (Austrija, Vienna) po čijem je programu i licenci razvio edukaciju za certificiranje kontrolera u javnoj upravi – jedinstvenu takve vrste u regiji.

International Group of Controlling

Kontroling Kognosko je također član IGC-u (International Group of Controlling – Švicarska, St.Gallen) krovnog tijela za kontroling koji na globalnoj razini kreira standarde kontrolerske prakse i edukacija iz kontrolinga.

International Controller Verain

Kontroling Kognosko je sjedište ogranka ICV-a (International Controller Verain – Njemačka, Munchen) za Hrvatsku od 2010. godine. 

International Business Communication Standards

Kontroling Kognosko je član udruženja IBCS (International Business Communication Standards – Švicarska, Kreuzlingen).

Zebra BI &Power BI – zebra.bi

Partner konzultantskog poduzeća Zebra.bi (Slovenija, Ljubljana).

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.