O nama

 

 

Kontroling je uvjet bez kojeg se više ne može. 

Upravo ta činjenica pokreće razvoj konzultantskog poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. i cijelu mrežu renomiranih suradnika.

Kontroling Kognosko – O nama

Idejni osnivač konzultantske tvrtke je Jasmina Očko koja je nakon 15 godina rada kao kontroler te kasnije i voditelj kontrolinga u velikom stranom poduzeću, odlučila krenuti vlastitim vodama. Kognosko obrt osnovan je 2005. godine, a sestrinsko poduzeće Kontroling Kognosko d.o.o. 2013. Od samih početaka, poslovanje je usmjereno na edukacije iz područja kontrolinga, te implementaciju kontrolinga u poduzeća u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Misija poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. sakupljanje je kontrolerskih znanja i najbolje prakse u Europi i Americi te njihova implementacija u poduzeća u regiji sa konačnim ciljem trajne involviranosti kontrolinga u sve sfere gospodarstva – kako u privatni tako i u javni sektor.

Poduzeće je specijalizirano je za uvođenje sustava kontrolinga u poduzeća i organizacije, za edukacije iz kontrolinga kako za kontrolere tako i za menadžere te izdavanje stručne literature iz područja kontrolinga.

Naši certifikati:

U Zagrebu je 2013. godine Kontroling Kognosko otvorio prvi Kontroling centar u Hrvatskoj – inkubator za razvoj najboljih hrvatskih kontrolera i menadžera. Ovaj centar ujedno je i sjedište hrvatskog ogranka ICV-a – Internationaler Controller Verain – Međunarodne udruge kontrolera.

Kontroling Kognosko je 2013. godine pokrenuo i CCC International Controlling Conference in Croatia – Međunarodnu konferenciju o kontrolingu, jednu u nizu ICV međunarodnih konferencija koje se održavaju diljem Europe. Zadaća Kontroling Kognoska je svake godine dovoditi renomirane stručnjake iz cijelog svijeta kako bi se najbolja svjetska kontrolerska praksa što prije implementirala u život regionalnih poduzeća.

Uvođenje kontrolinga zahtijeva određene preduvjete, multidisciplinarna znanja i konkretan plan razvoja. Za kvalitetan razvoj kontrolinga potreban je educirani kontroler, moderno razvijeno računovodstvo i adekvatna IT podrška za potporu kontrolingu. Često su ti zadaci vrlo složeni pa je više nego dobro došla stručna pomoć. Iz tog razloga, mnogo je efikasnije, a u konačnici i ekonomičnije zatražiti konzultantsku pomoć. Korist od kvalitetno postavljenog kontrolinga UVIJEK je daleko veća od ulaganja!

Suvremena poslovna praksa u razvijenim zemljama Europe (posebno Njemačke, Švicarske, Austrije) kontrolingu daje vrlo značajnu ulogu, a kontrolera postavlja na poziciju poslovnog partnera menadžmentu. Moderni kontroling neizostavna je karika svakog poduzeća koje želi rasti, razvijati se i dugoročno opstati. Iz tog razloga, želimo vam puno uspjeha u izgradnji vašeg kontrolinga!

 

Naši partneri:

Controller Akademie

Kontroling Kognosko je partner Controller Akademie (Njemačka, Munchen), jedne od najboljih svjetskih škola kontrolinga, te izvodi edukacije prema njihovom licenciranom programu.

Controller Institut

Partner je i Controller Instituta (Austrija, Beč) po čijem je programu i licenci razvio edukaciju za certificiranje kontrolera u javnoj upravi – jedinstvenu takve vrste u regiji.

International Group of Controlling

Kontroling Kognosko je također član IGC-u (International Group of Controlling – Švicarska, St.Gallen) krovnog tijela za kontroling koji na globalnoj razini kreira standarde kontrolerske prakse i edukacija iz kontrolinga, 

International Controller Verain

Kontroling Kognosko je sjedište ogranka ICV-a (International Controller Verain – Njemačka, Munchen) za Hrvatsku. 

International Business Communication Standards

Kontroling Kognosko je član udruženja IBCS (International Business Communication Standards – Švicarska, Kreuzlingen)

Zebra BI

Partner konzultantskog poduzeća Zebra.bi (Slovenija, Ljubljana),

Košarica Uklonjeno. Vrati
  • Košarica je prazna