Kontroling akademija – Controller akademie

.

Controller Akademie (CA) – Kontroling akademija najbolja svjetska škola kontrolinga od 2013. godine u Hrvatskoj. Sklopljenim ugovorom sa Controller Akademie München, Kontroling Kognosko postao je CA partner i time dobio pravo koristiti intelektualno vlasništvo Controller Akademie. Do danas je gotovo 500 naših polaznika steklo najpoznatiji certifikat i diplomu svjetskih kontrolera.

Kako uz pomoć Kontroling akademije (Controller Akademie – “CA”) postići dobru poslovnu učinkovitost?

Treneri Controller Akademie desetljećima su prikupljali znanja i praktična rješenja u najboljim njemačkim kompanijama i ponudili ih svojim polaznicima na jednostavan, zanimljiv i primjenjiv način. Svaki modul ima svoj specifični fokus, ali zajedničko svima je da teže postizanju bolje poslovne učinkovitosti. Dugo godina radili su na brojnim studijama slučaja i primjerima kako bi ovladali širokim rasponom primjera najbolje prakse koji se mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju. Interno učenje i savjetovanje CA trenera zasniva se na stalnom dijalogu o trenutnom razvoju poslovne učinkovitosti na polju kontrolinga, računovodstva i upravljanja.

Kontroling Akademija ( CA ) jedna je od najboljih kontroling škola na svijetu

1971. godine pionir kontrolinga – Dr.  Dr. Albrecht Deyhle osnovao danas najpoznatiju kontroling školu na svijetu. Od tada pa do danas, oko 200 000 inspiriranih sudionika pohađalo je CA i tim smjerom razvijalo svoju karijeru u poslovnom svijetu. Gospodin Deyhle davno je rekao: »Mi učimo kroz život nova znanja, iskustva, neočekivane spoznaje ili susrete – i mi živimo učenjem. «

Učenje orijentirano na sudionika glavni je prioritet ove kontroling škole. Posebno iskustvo edukacije stvara interakcija sudionika u obliku studija slučaja, igranja uloga, povratnih informacija i radionica. Zabava i užitak učenja jedan je od glavnih pravila Controller Akademie, a nezaboravna osobna iskustva daju im jedinstvenu dinamiku.

Certifikat Controller Akademie – Kontroling akademije jedan je od sigurnih načina da podignete svoju karijernu ljestvicu

Iskustva naših polaznika – kojih je od 2013. godine do danas gotovo 500 – svjedoče o snažnoj korelaciji između Certifikata Controller Akademie i njihovog karijernog napretka. Bilo da traže novi posao ili žele napredovati unutar sadašnje kompanije, kontroleri sa certifikatom Controller Akademie postižu sjajne rezultate. To nije slučajno. Controller Akademie ima visok rejting u cijelom svijetu, kroz godine se vidljivo pozicionirala i na našem tržištu, head-hunterima je već jako dobro poznata, brojna poduzeća već odavno primjenjuju njenu metodologiju.

Sve funkcije menadžmenta na Controller Akademie – Kontroling akademiji

Nije rijetkost da se na Controller Akademie u svijetu kao i kod nas – školuje kompletni menadžerski kadar za sve funkcije menadžmenta pojedine kompanije. Upravo na taj način postižu se najbolji sinergijski rezultati – svi
govore istim (kontrolerskim) jezikom, razumiju se i nadopunjuju. Controller Akademie je respektabilni izvor poslovnog znanja za sve funkcije menadžmenta u velikom djelu njemačkih i svjetskih multinacionalnih kompanija, te partner najvećih svjetskih organizacija kontrolinga kao što su ICV Internationaler Controller Verein, IGC International Group of Controlling, ali i brojna sveučilišta i instituti.

Kontroling akademija donosi kvalitetu najveće razine

Ova kontroling akademija sastoji se od programa osposobljavanja menadžera i kontrolera u 5 modula. Sveobuhvatna edukacija certificirana je od strane krovnog kontrolerskog tijela „International Group of Controlling“ (IGC), te ima IGC pečat kvalitete.
Izjava IGC-a: „Na izvrsno predstavljen, detaljan i razumljiv način CA Controller Akademie pokazuje svoj visoki stupanj profesionalnosti, bogato iskustvo i karakterističan kontinuitet.“

O Controller Akademie – Kontroling akademiji

Obrazovanje kontrolera na Controller Akademie organiziran je u pet modula.

Nakon završena prva tri modula stječe se CA CRTIFIKAT (modul 1-3).  Nastavu izvodi Jasmina Očko – licencirani CA trener za Hrvatsku.

S obzirom na iznimnu popularnost CA metodologije, od 2015. godine u Zagrebu se održavaju i završni CA moduli koji polaznicima omogućavaju stjecanje CA DIPLOME (moduli 4-5) pod vodstvom najpoznatijih CA trenera Dietmara Paschera i Klausa Eiselmayera.

Ukoliko se još niste uključili u veliku zajednicu CA kontrolera, pridružite nam se u slijedećoj generaciji!

Njemački program na Controller Akademie razvija se kontinuirano od 1970. godine, a do sada je njihove edukacije završilo više od 200.000 sudionika iz cijelog svijeta. Sustavni program obuke na CA Controller Akademie ovjeren je IGC oznakom kvalitete od strane International Group of Controlling (IGC) – krovnog tijela za mjerenje kvalitete kontrolerskih edukacija.

Komentar IGC-a: “Na izvrsno predstavljen, detaljan i razumljiv način, CA Controller Akademie pokazuje svoju visoku razinu profesionalnosti, bogato iskustvo i prepoznatljiv kontinuitet“

Kome je edukacija namijenjena

 • menadžerima, vlasnicima
 • kontrolerima, financijašima, računovođama, planerima, data-base analitičarima
 • menadžerima prodaje, marketinga, nabave, logistike, proizvodnje
 • svima zainteresiranima za kontroling

Certifikati

Kontakt i savjetovanje

Renato Očko
+385 1 779 3619
 info@kognosko.hr

Kontroling Akademija – Controller Akademie

 

Certifikat Controller Akademie – 3 modula – 12 dana intenzivne edukacije (3 x 4 dana)
Diploma Controller Akademie – 2 modula – 8 dana intenzivne edukacije (2 x 4 dana)
CA Certifikat + CA Diploma – 5 modula – 20 dana intenzivne edukacije (5 x 4 dana)

Pridružite se i vi – u Kontroling centru Kognosko – novoj generaciji kontrolera certificiranih od strane najbolje svjetske kontroling edukacijske kuće – Controller Akademie München!

generacijamoduldatumi održavanjadani u tjednuvrijeme
25. generacija 1. modul20.-23.04.2022.srijeda do subota09:00 - 16:30
25. generacija 2. modul01.-04.06.2022.srijeda do subota09:00 - 16:30
25. generacija 3. modul24.-27.08.2022.srijeda do subota09:00 - 16:30
26. generacija 1. modul21.-24.09.2022.srijeda do subota09:00 - 16:30
26. generacija 2. modul26.-29.10.2022.srijeda do subota09:00 - 16:30
26. generacija 3. modul30.11.-04.12.2022.srijeda do subota09:00 - 16:30

Certifikat Controller Akademie

3 modula  = 3 x 4 dana

 • ca
1. Modul – Kontroling i kontroler

Prvi modul donosi sveobuhvatan pregled na najvažnije metode kontrolerske prakse vezane uz računovodstvo, korporativno planiranje i izvješćivanje, koje omogućuju uspješno razumijevanje poslovnih ciljeva.

Ciljevi modula
• upoznati sve najvažnije funkcije i tehnike kontrolinga,
• dobiti globalnu sliku o kontrolerskom sustavu u cjelini,
• spoznati kako različiti kontrolerski instrumenti međusobno komuniciraju i kako ih provoditi,
• naučiti kako uspješno integrirati pojedinačne poslovne procese kroz kontroling.

Termini održavanja

0 Nema slobnodnih mjesta 10 Još nekoliko slobnodnih mjesta 15 Dovoljno slobodnih mjesta

Mjesto održavanja:
Kontroling centar Kognosko

 • CA Kognosko
2. Modul – Alati kontrolinga i financije

Drugi modul donosi proširivanje znanja o kontrolerskim metodama kao što su izračun proizvodne cijene, izračun troškova na bazi aktivnosti ili financijsko planiranje. Pripremite se za praksu! U ovom modulu teorijske modele usmjerujemo prema praksi, što optimalno priprema polaznike na holističko upravljanje poslovanjem.

Ciljevi modula
• razumjeti ćete postupak planiranja dobiti i financijskog planiranja,
• postati ćete stručniji u korištenju svih najvažnijih kontrolerskih alata i znati ćete kako ih upotrijebiti u praksi,
• moći ćete osigurati transparentnost rezultata i financija te biti navigator menadžmentu.

Termini održavanja

0 Nema slobnodnih mjesta 10 Još nekoliko slobnodnih mjesta 15 Dovoljno slobodnih mjesta

Mjesto održavanja:
Kontroling centar Kognosko

 • Kognosko CA
3. Modul – Planiranje uz pomoć kontrolinga

Ovaj modul omogućuje prevladavanje prepreka između teoretskog znanja i praktične stručnosti, uvažavajući specifična obilježja tvrtke, kao što su veličina, industrijski sektor, faza razvoja.

Ciljevi modula

 • naučiti ćete primjenjivati metode i funkcije kontrolinga,
 • raditi ćete na primjerima iz prakse i razvijati ih sa timom suradnika,
 • unaprijediti ćete svoje sadašnje znanje, te ga podići sa teoretskog na praktični nivo.
Termini održavanja

0 Nema slobnodnih mjesta 10 Još nekoliko slobnodnih mjesta 15 Dovoljno slobodnih mjesta

Mjesto održavanja:
Kontroling centar Kognosko

Predavač

Jasmina Očko, mr.sc.

Trener i konzultant za implementaciju kontrolinga. Kontinuirano prikuplja najnovija kontrolerska znanja u Europi i Americi, te implementira u poduzeća u Hrvatskoj i regiji. Licencirani je partner i trener Controller Akademie Münich, vodeće njemačke akademije za kontroling. Voditeljica ICV radne skupine Hrvatska – najveće međunarodne udruge kontrolinga. Autor nekoliko višemjesečnih edukacija za kontrolere i menadžere.

.

Literatura

“Kontroling i kontroler”, Albrecht Deyhle, Alfred Blazek, Klaus Eiselmayer

Knjiga “Kontroling i kontroler” prati edukaciju i njen je sastavni dio. Naslov originala: Controlling and the Controller, Verlag fur Controlling Wissen AG. Stručna redaktura i recenzija prijevoda: mr.sc. Jasmina Očko Prevoditeljica s engleskog: Ana Janković Čikos Urednica: mr.sc. Jasmina Očko

Diploma Controller Akademie

CA Certifikat koji se stječe nakon završena prva tri modula otvara vrata prema CA Diplomi (4-5 modul). Kontroling Kognosko i Controller Akademie Münich zajednički organiziraju i završna dva modula u Zagrebu na engleskom jeziku.

Također, Kontroling Kognosko svim svojim polaznicima koji su završili 3 modula Controller Akademie u Zagrebu dodjeljuje vaučer za prijavu na 4 i 5 modula po povlaštenoj cijeni.

CA Diploma je dokaz o završenoj obuci na zajedničkom programu Controller Akademie, te kontroling trenerice Jasmine Očko prema licenci CA, a u organizaciji tvrtke Kontroling Kognosko. To je također dokaz vještine, teoretskog znanja, ali i primijene kontrolinga u praksi.

2 modula = 2 x 4 dana

Prodaja

Kontroling Kognosko
+385 1 779 3619
info@kognosko.hr

CA Diploma Moduli

 • Kognosko Dietmar
4. Modul – Reporting & Communication for Controllers
(predavanja na engleskom)

Naučit ćete primijeniti vještine koje ste razvili u modulima 1-3 koristeći studije slučaja na stvarnim poduzećima. Pri tome ćete dobiti iskustvo koje možete prenijeti u praksu.

Ažurirat ćete svoje znanje o najnovijim dostignućima u kontrolingu i u suradnji sa svojim kolegama analizirati brojna pitanja iz praktičnog života svakog kontrolera.

Dobit ćete povratne informacije od grupe kako biste osigurali siguran prijenos znanja. Naučit ćete sve o “samokontroliranju” u smislu kontinuiranog procesa poboljšanja usluge kontrolera.

Termini održavanja

0 Nema slobnodnih mjesta 10 Još nekoliko slobnodnih mjesta 15 Dovoljno slobodnih mjesta

Mjesto održavanja:
Zagreb

 • klaus Kognosko
5. Modul – Presentation & Moderation for Controllers
(predavanja na engleskom)

Naučit ćete tehnike i ključne faktore uspjeha za rješavanje složenih menadžerskih tema. Naučiti ćete primjenjivati najvažnije preporuke vezane uz prezentaciju vaših izvještaja. Optimizirat ćete svoje komunikativne vještine kao kontroler i poslovni partner menadžmenta.

Područje djelovanja poslovnog partnera biti će sveobuhvatno objašnjeno i intenzivno vođeno, na temelju konkretnih zadataka iz kontrolne prakse.  Primit ćete osobne povratne informacije i savjete o stavu, govoru i ponašanju.

Male radne skupine osiguravaju zadržavanje stečenog znanja kroz brojne primjere.

Termini održavanja

0 Nema slobnodnih mjesta 10 Još nekoliko slobnodnih mjesta 15 Dovoljno slobodnih mjesta

Mjesto održavanja:
Zagreb

Predavači

Dietmar Pascher

Trener i konzultant za implementaciju kontrolinga. Kontinuirano prikuplja najnovija kontrolerska znanja u Europi i Americi, te implementira u poduzeća u Hrvatskoj i regiji. Licencirani je partner i trener Controller Akademie Münich, vodeće njemačke akademije za kontroling. Voditeljica ICV radne skupine Hrvatska – najveće međunarodne udruge kontrolinga. Autor nekoliko višemjesečnih edukacija za kontrolere i menadžere.

Klaus Eiselmayer

Trener i konzultant za implementaciju kontrolinga. Kontinuirano prikuplja najnovija kontrolerska znanja u Europi i Americi, te implementira u poduzeća u Hrvatskoj i regiji. Licencirani je partner i trener Controller Akademie Münich, vodeće njemačke akademije za kontroling. Voditeljica ICV radne skupine Hrvatska – najveće međunarodne udruge kontrolinga. Autor nekoliko višemjesečnih edukacija za kontrolere i menadžere.

 

.

.

 

Controller Akademie (CA) i Kognosko u Hrvatskoj
U periodu od 2007 do 2008. godine Jasmina Očko bila je polaznik Controller Akademie u Münchenu i stekla CA Diplomu. Oduševljena novim znanjem i širinom vrlo korisnih primjera koje je imala prilike upoznati, logična želja bila je – približiti ovu poznatu školu što većem broju naših menadžera svih vrsta i razina, kontrolera, ali i financijaša, računovođa, IT stručnjaka. Cilj je bio – dovesti Controller Akademie u Hrvatsku. Nakon brojnih drugih treninga i „train the trainer“ modula, 2013. godine sklopljen je ugovorom sa Controller Akademie München, a Kontroling Kognosko postao je CA partner i time dobio pravo koristiti intelektualno vlasništvo Controller Akademie.

Do danas su u Hrvatskoj 3 trenera – Jasmina Očko, Dietmar Pascher i Klaus Eiselmayer – održali su preko 2500 sati nastave pred gotovo 500 polaznika koji su na kraju stekli najpoznatiji certifikat i/ili diplomu svjetskih kontrolera.

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.