Kognoskovo proljeće učenja i razvoja

Kognoskovo proljeće učenja i razvoja

Misija Kontroling Kognosko tima sakupljanje je najboljih svjetskih znanja i novih trendova i upravo zbog toga smo svaki dan sve bolji.

Učenje je naša strast. Tome smo predani i to je svrha našeg postojanja. Biti najbolji konzultant znači biti prvi, u svom području biti ispred svih, a to je upravo ono što mi činimo.

Ovo proljeće istraživali smo najmodernije trendove u kontrolingu tamo gdje se oni rađaju. Na najboljim kontrolerskim destinacijama Europe:

41. Congress der Controller, Munchen, travanj 2016.

Minhenski Congress der Controller globalno najvažniji je događaj u kontrolerskom svijetu. Već 41 godinu zaredom preko 600 sudionika iz cijeloga svijeta ima priliku vidjeti najnovija kontrolerska rješenja – ovdje se prezentiraju najnoviji trendovi, inovativni kontrolerski modeli i softverska rješenja namijenjena kontrolingu.

Tijekom kongresa potpisali smo novi ugovor sa njemačkom izdavačkom kućom Haufe. Kontroling Kognosko do kraja godine objaviti će novi kontrolerski naslov: Working Capital Management autora Hendrika VateraVijest o novom ugovoru objavljena je u novom broju Controller Magazina.

IGC – Hamburg, Njemačka, 20.-21. svibnja 2016.

IGC je krovno kontrolersko tijelo koje utvrđuje standarde kontrolerskih aktivnosti. Svrha ovih standarda je osiguranje jasne metodologije kontrolerskog rada, te kvalitete sadržaja i edukacije kontrolera. Kontroling Kognosko član je IGC-a od 2013. godine i od tada aktivno sudjelujemo na svim radionicama i edukacijama koje pomažu kreiranju globalnih standarda kontrolerske znanstvene i praktične discipline.

Ovogodišnja tema glavnog eventa ICGC skupštine bila je – Controller Competence Model.

Kao partner menadžmenta, kontroleru treba stručno-metodološki pristup koji obuhvaća sve vještine i znanja potrebna za adekvatno poslovno razumijevanje. Uz to potrebne su i adekvatne socijalne vještine i sposobnost prilagode različitim situacijama. Kako biti dobar kontroler uz toliko različitih potreba? Upravo to bilo je glavno pitanje ovogodišnjeg skupa konzultanata, profesora i stručnjaka za područje kontrolinga iz cijelog svijeta koji se ove godine održao u Hamburgu. Domaćin je bilo poduzeće Corporate Planning

ICV International Conference – Kaliningrad, Rusija, 01. lipnja 2016.

Istim žarom kojim učimo, mi i prenosimo svoja iskustva globalno. Ovog lipnja sudjelovali smo na ICV konferenciji u Rusiji. Slično kao u Hrvatskoj, Rusija je na dobrom putu da kontroling postane neizostavna karika upravljanja. Iz tog razloga bilo je izuzetno zadovoljstvo prenijeti svoja iskustva u implementaciji kontrolinga u hrvatskim poduzećima – ruskim menadžerima, vlasnicima kompanija i kontrolerima. Vijest o konferenciji u Kaliningradu objavljena je u novom broju Controller Magazina:

IBCS Conference – Varšava, Poljska, 02.-03. lipnja 2016.

International Business Communication Standards (IBCS) su prijedlozi idejnog, perceptivnog i semantičkog dizajna za razumijevanje poslovnih izvješčai prezentacija. Cilj ovih standarda je izgradnja koncepta kojim se na jedinstveni način grafički i tabelarno prikazuju poslovni rezultati. Na nama je da ovu ideju širimo na području šire regije, kako bi IBCS što lakše ušao u svakodnevni život poduzeća i organizacija.

Kontinuiramo pratimo sve događaje vezane uz razvoj IBCS-a. Slijedom toga razvijamo tim konzultanata sa trajnim zadatkom implementacije IBCS-a u kompanije šire regije. Ovogodišnja IBCS konferencija održana je u Varšavi, a donijela je najnovija dostignuća u razvoju standarda, te sustava za njegovu jednostavnu primjenu u praksi.

Kontroling Kognosko dobio je certifikat, a Renato Očko postao certificirani konzultant za  IBCS standarde.

ICV međunarodna skupina experata – Poljska, lipanj 2016.

U sklopu ICV – Međunarodne udruge kontrolera, prije dvije godine formirana je međunarodna radna skupina kontroling eksperata iz cijele Europe, koja radi na principu učenja i prijenosa znanja svih sudionika iz područja kontrolinga. Kontroling Kognosko aktivan je u radu ove skupine koja okuplja iskusne kontrolore i konzultanata iz različitih zemalja.  Osnovni cilj je razmjena znanja i iskustva između eksperata širom Europe, ali i novo znanje za odabranu kompaniju.

Svake godine jedna tvrtka (Target Company) predstavlja case study za sve sudionike koji prenose svoja znanja i međusobno uče, te nakon toga opskrbljuju idejama, sugestijama i prijedlozima vezano uz suvremeno upravljanje poslovanjem u svim segmentima poduzeća.

Ove godine odabrana je sjajna poljska kompanija LUG. Bilo je to još jedno fantastično iskustvo, a konačni rezultati znati će se krajem godine, do kada ovaj LUG – projekt treba biti u potpunosti završen.

 

 Međunarodno certificiranje programa Kontroling škola Kognosko, 16. lipnja 2016.

Nakon dvije završene generacije polaznika Kontroling škola Kognosko  stekli su se uvjeti za pokretanje procesa dobivanja certifikata kvalitete edukacijskog programa za obrazovanje kontrolera koje izdaje IGC – International Group of Controlling u suradnji Institut für Wirtschaftspädagogik sa Universität St. Gallen

Iz tog razloga posjetio nas je prof.em.dr. Christoph Metzger kako bi se iz prve ruke uvjerio u sve detalje programa ove škole, te didaktičke i metodičke elemente, kako bi razgovarao sa svim predavačima škole, te  u konačnici dao svoju preporuku za dobivanje certifikata koji potvrđuje najviše standarde i kvalitetu ovog programa.

Ovaj certifikat biti će dokaz kvalitete – IGC Quality Label – koji se dodjeljuje programima obrazovanja kontrolera koji zadovoljavaju najviše svjetske standarde.

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.