Kognosko u EU parlamentu

Kognosko u EU parlamentu

Ulaskom u EU, Republika Hrvatska je prihvatila i osnovna načela pravne stečevine vezane za slobodno tržišno natjecanje i strategiju „Europa 2020“ koja polazi od glavnog cilja – modernizirane javne uprave kao javnog servisa za građane, privredu i investitore.

Ta zadaća ne može se ispuniti bez kontrolinga. Upravo iz tog razloga EU parlament posjetio je Renato Očko, te na susretu dužnosnika EU i europskih poduzetnika postavio pitanja vezana uz konkretne korake usmjerene na razvoj kontrolinga u našoj javnoj upravi. U svom govoru Renato je istakao potrebu prijenosa konkretnih iskustava zemalja EU koje su taj put prošle prije nekoliko godina i u kojima je kontroling dao konkretne rezultate. Prijenos poznate prakse i isprobanih metoda najbolji je način da kontroling i hrvatskog javnog sektora potakne bolju učinkovitost rada i usmjerenost na ciljeve.

U idućem periodu Renato Očko biti će član Europskog parlamenta poduzetništva u Bruxellesu (European Parliament of Enterprises, EPE) i time biti u prilici i dalje raditi na povezivanju najboljih europskih  praksi iz područja kontrolinga i našeg javnog sektora s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva

Osim predstavnika Kontroling Kognoska, pitanja vezana uz jačanje hrvatskog gospodarstva imalo je prilike postaviti predstavnici još 5 hrvatskih poduzeća – Agrokora, Đuro Đakovića, MStarta, Stražaplastike i Operete.

Nakon vrlo produktivnog rada u parlamentu, sve sudionike primila je Predsjednica RH gđa Kolinda Grabar Kitarović, dajući time i vlastitu podršku svim otvorenim pitanjima.

Uvjereni smo da je i ovo jedan značajan korak na dugom putu razvoja hrvatskog javnog sektora i unutar njega – jačanju uloge kontrolinga.

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.