Edukacija:

Praktična menadžerska akademija

Spajamo dosad nespojeno - menadžment, leadership i kontroling. Bez obzira da li ste već iskusni menadžer ili tek započinjete svoju karijeru, uvijek je dobro vrijeme za širenje znanja i ojačavanje vještina ključnih za uspjeh u suvremenom dinamičnom poslovnom okruženju.

Biti menadžer na bilo kojoj razini zahtijeva znanja i vještine upravljanja (poslovanjem i procesima) te znanja i vještine vođenja (ljudi, timova). To je menadžerski zanat.
Bez obzira da li ste već iskusni menadžer ili tek započinjete svoju karijeru, uvijek je dobro vrijeme za širenje znanja i ojačavanje vještina ključnih za uspjeh u suvremenom dinamičnom poslovnom okruženju.

Termini edukacije 1. generacije polaznika U TIJEKU:

1.  tjedan: 05-07.03.2024. godine    ODRŽANO
2. tjedan: 09-11.04.2024. godine
3. tjedan: 07-09.05.2024. godine
4. tjedan: 04-06.06.2024. godine

 

Termini edukacije 2. generacije polaznika:

1. tjedan: 24-26.09.2024. godine
2. tjedan: 29-31.10.2024. godine
3. tjedan: 19-21.11.2024. godine
4. tjedan: 10-12.12.2024. godine

Praktična menadžerska akademija

Menadžeri uglavnom kreću iz svoje struke. Kad preuzmu menadžersku uloge imaju puno dilema. Mogu li kompanijom upravljati kao pravnik, bolnicom kao liječnik, tvornicom kao prehrambeni inženjer ili školom kao profesor? Koje sve vještine i znanja trebam? Kako ih mogu naučiti? Koga mogu pitati? Što je točno moja uloga i što se od mene očekuje (a ne piše u mom ugovoru niti sistematizaciji)?

Svjesni smo i da samo znanje nije dovoljno. Zato su moduli bogati praktičnim primjerima kakve svaki dan susrećete i savjetima iz prve ruke na temelju dugogodišnjih iskustava koji će vam pomoći da jačate samopouzdanje i lakše se suočavate s neizvjesnostima.
I baš zato je ovaj program različit od svih ostalih!
Kombinirajući i nadopunjujući svoje ekspertize program su osmislili i vode ga čak troje vrhunskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u područjima upravljanja, vođenja i kontrolinga.

prakticna menadzerska akademija 1

Bavimo se specifičnim temama:

 • Kako najbolje povezati tehnička znanja sa vođenjem (leadership), odnosno kako kombinirati te dvije stvari?
 • Što to točno znači: „sve počinje od vrha“ ili „riba smrdi od glave“?
 • Kakav sam ja menadžer ili kakav mogu biti?
 • Mogu li istovremeno biti dobar i u hard skills i u soft skills?
 • Kada me tehničko znanje i stručnost dovede do pozicije u menadžmentu, što sad?
 • Menadžment nije (samo) matematika, ali što moram znati o brojevima?
 • Jedan izvor istine kao temelj odlučivanja i što menadžer ima s tim?
 • Što to znači kad se kaže da je kontroling menadžerska aktivnost?

Pitanja kojima se edukacija bavi:

menadzerska akademija grafika 2

Što ovaj program nije?

 • nije coaching niti mentoring,
 • nije prosudba tko je, a tko nije u pravu
 • nije pusta teorija
 • nije ružičasti pogled na svijet i negiranje problema (problemi su tu da se rješavaju).

prakticna menadzerska akademija 2
100 sati
3 predavača
5 modula
Kognosko certifikat

Mjesto održavanja:
Kontroling centar Kognosko

Početak edukacije:

renato ocko

Kontakt

Renato Očko
+385 1 779 3619
info@kognosko.hr

Kontakt
Rezervacija

Kratak sadržaj programa:

1. Osobni menadžerski /liderski profil
2. Organizacija i upravljanje – misija i zakonodavni okvir
3. Instrumenti upravljanja organizacijom
4. Financije i financijski izvještaji
5. Kako dobro vođenje (leadership) sve to povezuje

100 sati
3 predavača
5 modula
Kognosko certifikat

Modul 1

Osobni menadžerski /liderski profil

Cilj ovog modula je upoznavanje sa različitim stilovima komunikacije i odnosa unutar organizacije, te sagledavanje kako to utječe na druge i kako se time može upravljati. Zadatak je prepoznati različite stilove komunikacije i odnosa šefova, kolega, suradnika, kupaca, različitih dionika, te uspostaviti svrsishodan odnos prema različitim profilima svojih sugovornika. Prije početka prvog modula polaznici će on-line izraditi vlastiti profil (npr. Emergenetics®).
Polaznici će se upoznati sa osnovama “Organizational Behavior (OB). Uz praktične i zanimljive vježbe te izmjenu iskustva sa predavačima (vlastiti case predavača iz prakse )
Slijedi obrada I pojašnjenje profila. Polaznici će biti vođeni kroz proces otkrivanja svog profila, koji će pružiti neuro-znanstvena tumačenja prirodnog stila komunikacije i odnosa te potencijala za poboljšanje, ali polazeći od koncepta da ne postoji stil koji je bolji od drugih.


Predavač:
Denis Petrovic
Denis Petrović

Modul 2

Organizacija i upravljanje – misija i zakonodavni okvir

Cilj je prepoznati okvire upravljačkog djelovanja unutar organizacije (poduzeće, ustanova, udruga, javna uprava….), uskladiti vlastitu odgovornosti sa misijom i kulturom organizacije, prepoznati granice poduzetničkog i upravljačkog stila, talenta i znanja, te isto vješto kombinirati. Fizička vs pravna osoba. Misija organizacije, zakonski okviri. Pravne, porezne, financijaške različitosti unutar pravnih osoba. Izrada strategije sukladno zadanoj misiji. Poduzetništvo vs upravljanje. Upravljanje u interakciji strateškog s operativnim managementom. Strateško upravljanje – uprava, direktor, ravnatelj u interakciji sa operativnim upravljanjem (ljudski resursi, financije i računovodstvo, upravljanje kvalitetom, kontroling, upravljanje projektima, upravljanje rizicima, prodaja, marketing). Funkcioniranje organizacije – pregled ukupnog funkcioniranja. Organizacijske forme, interakcija sudionika u upravljanju i kontroli organizacijom. Hijerarhija vs linija….


Predavač:
Denis Petrovic
Denis Petrović

Modul 3

Instrumenti upravljanja organizacijom

Cij je naučiti upravljati osnovnim procesom funkcioniranja organizacije – procesom upravljanja. S tim u vezi neizostavno je upoznati kontroling kao menadžersku aktivnost. Svaki menadžer treba biti sam svoj kontroler i donositi informirane odluke, odnosno odluke temeljene na informacijama. Kontroleri su pri tome poslovni partneri koji mu pomažu na tom putu od podatka do mudrosti. Od strategije do ciljeva –upravljanje ciljevima. planiranje, kontroling, izvještavanje. Kako razumjeti logiku poslovanja i koje su informacije za to presudne. Kako u velikoj količini podataka vidjeti big-picture. Operativni kontroling – kako održavati poduzeće i organizaciju u fit-formi, kako malim kontinuiranim poboljšanjima osiguravati unapređenje bez potrebe za radikalnim rezovima.


Predavač:
jasmina ocko kontroling trener
Jasmina Očko

Modul 4

Financije i financijski izvještaji

Naučiti čitati financijska izvješća. Postati svjestan odgovornosti za završni račun prema zakonskim odredbama. Prepoznati zvona za uzbunu. Naučiti upravljati procesom izradom izvješća i završnog računa (stručnjacima). Upoznati poslovnog partnera čitajući njegov završni račun.


Predavač:
Denis Petrovic
Denis Petrović

Modul 5

Kako dobro vođenje (leadership) sve to povezuje

Menadžeri trebaju upravljati poslovanjem i procesima, a voditi ljude. Naučit će osnovne alate vođenja, definiranje vizije tima i razvojnih planova u svrhu postizanja misije i ciljeva usporedno s povećanjem kompetencija ljudi. Uloga osobnih stavova i pretpostavki na uspješnost vođenja.
Što znači empatično vođenje, zašto je važno i kako izbjeći zamke “popuštanja”. Konzistentnost u feedbacku i “feedback to feedforward” model. Menadžer kao coach i mentor – razlike između coachinga i mentoringa i kad je koji pristup prikladan. Osnove timske dinamike – timovi se grade na povjerenju, a ocjenjuju prema rezultatu – pet funkcija uspješnih timova (povjerenje, spremnost na konflikt, predanost, osobna odgovornost, usmjerenost na rezultat) i uloga lidera u svakoj od njih. Razumijevanje važnosti izgradnje liderstva u drugima.

 


Predavač:
gordana 11
Gordana Kastrapeli

Predavači

Denis Petrovic

Denis Petrović

Denis Petrović, član uprave u Vienna-Gruppe s Executive MBA obrazovanjem i bogatim iskustvom u upravljanju i konzultantskim projektima u Austriji i Hrvatskoj. Ima pozadinu u financijama, energetici i konzaltingu

Više o predavaču
gordana 11

Gordana Kastrapeli

Gordana Kastrapeli, konzultantica i coach s gotovo 20 godina iskustva. Stručnjakinja u osobnom i poslovnom razvoju, NLP trenerica i coach. Posvećena razvoju lidera, vodi treninge vođenja, komunikacijske vještine, NLP i osobni coaching. Klijenti cijene njeno znanje, iskustvo i prilagođen pristup

Više o predavaču
jasmina ocko kontroling trener

Jasmina Očko

Trener i konzultant za implementaciju kontrolinga i zelenog kontrolinga. Kontinuirano prikuplja najnovija kontrolerska znanja i prati trendove-  sa naglaskom na zeleni kontroling – u Europi i Americi, te implementira u poduzeća u Hrvatskoj i regiji. Licencirani je partner i trener Controller Akademie Münich, vodeće njemačke akademije za kontroling. Voditeljica ICV radne skupine Hrvatska – najveće međunarodne udruge kontrolinga. Autor nekoliko višemjesečnih edukacija za kontrolere i menadžere.

 

 

Više o predavaču

Prijavite se za Praktična menadžerska akademija

Cijena:

2.500,00 € + PDV

Prijavite se već danas! Ispunite obrazac ili nas nazovite na +385 1 779 3619

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.