Digitalna transformacija – potpore za digitalizaciju

Kontroling Kognosko pruža podršku za digitalnu transformaciju kroz vaučere i edukacije. Razvijamo digitalne vještine za unapređenje poslovanja i upravljanje podacima.

Natječaji, potpore i vaučeri za digitalnu transformaciju

.

Kontroling Kognosko je uvršten u Katalog pružatelja usluga u okviru poziva “Vaučeri za digitalizaciju”(link)
.

Vaučere dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Kontroling Kognosko je pružatelj usluge za poboljšanje digitalnih vještina za što se dodjeljuje “Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina” i to ponajviše u području analize podataka i upravljanja podacima.

Kontroling brine o razvoju digitalnih alata i praćenju poslovanja kroz te digitalne alate, a trajni mu je zadatak i briga o tome koliko svi zaposlenici razumiju procese i održavaju ih čistima. Kontroler je skrbnik podataka, a kontroling zadnja linija obrane od podatkovne anarhije i prva linija borbe za točnu i ažurnu informaciju.

Upravo stoga je Kontroling Kognosko i uvršten u Katalog pružatelja usluga u okviru poziva “Vaučeri za digitalizaciju”

Pozivamo stoga sve mikro, male i srednje poduzetnike koji žele unaprijediti svoje poslovanje poboljšanjem digitalnih vještina da nam se jave. Svi vi koji želite zakoračiti u digitalnu transformaciju i razviti svoj digitalni poslovni model, možemo vam pomoći da preduhitrite sve poteškoće koje vas u tome mogu onemogućiti. Provesti ćemo vas kroz pravila kontrolinga koja su uvjet za automatizirano prikupljanje podataka, njihovo održavanje i korištenje.

Maksimalni iznos ovog vaučera je 9.990€, a prihvatljivi troškovi su troškovi edukacije djelatnika za razvoj digitalnih vještina, upravljanje podacima i kibernetičku sigurnost

Prema vašim potrebama organizirati ćemo i unikatne IN HOUSE edukacije koje će omogućiti uspješno provođenje upravo vaših projekata digitalizacije i digitalne transformacije, te izgradnju vašeg unikatnog sustava izvještavanja ili nagrađivanja.

Koji su uvjeti?

– da je najmanje 20% svih zaposlenika uključeno u edukacije u sklopu vaučera
– da se edukacije održavaju uživo ili on-line u realnom vremenu
– da je po završetku edukacije proveden test stečenog znanja
– da ukupno prihvatljivi troškovi edukacije za jednog zaposlenika iznose najviše 1.000€

Prijavite se za vaučer i osigurajte bespovratno 60% sredstava (maksimalno 9.990 €) i INHOUSE edukacijama poboljšajte svoje digitalne vještine.

.

Za sve daljnje upute, molimo vas da se informirate na ovom linku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja!

.

vaucer

Capture

Kontaktirajte nas ukoliko se pripremate za proces digitalizacije

Pošaljite upit

Zašto kontroleri moraju biti educirani za upravljanje podacima?

Prije početka procesa digitalizacije, moraju se jasno propisati procesi, definirati kako će se što raditi i kakvi podaci će se sakupljati. Nakon toga potrebno je definirati što će se kasnije analizirati i tko će za to biti zadužen.
Za sve to potrebno je skrbništvo nad podacima. Skrbnik podataka treba biti jako motiviran da se procesi poštuju i da su podaci čisti. A tko bi mogao biti više motiviran za to od kontrolinga, ako znamo da mu je jedan od glavnih zadataka – osiguravanje točnog i pravovremenog izvještavanja. Ukoliko podaci nisu čisti, nisu niti upotrebljivi i tada kontroling više nema svoj smisao.

Kontroleri moraju biti educirani za upravljanje podacima. Ne u informatičkom, već u suštinskom smislu. Kao takvi, idealni su da budu pokretači digitalne transformacije i treneri/mentori o procesima za sve ostale zaposlenike.
Možemo zaključiti: bez dobrog kontrolinga teško je uspješno digitalizirati poslovanje. Bilo da govorimo o uređivanju procesa za uspješno provođenje, ili o podacima za kvalitetno analiziranje.

Najčešći okidač koji potiče razvoj digitalizacije poslovanja u poduzećima i organizacijama:

digitalna transformacija potpore za digitalizaciju 2
 • Nezadovoljstvo kupaca koji više ne pristaju na zastarjele modele poslovanja.
 • Slaba učinkovitost i produktivnost, visoki troškovi
 • Nedostatak pravila, nejasni procesi
 • Svi rade sve, svatko na svoj način
 • Promjena menadžmenta, akvizicije ili spajanja
 • Uvođenje novog poslovnog modela
 • Stagnacija u poslovanju
 • Itd

Koji god da je razlog prisutan, najvažnije je posvetiti dovoljno vremena promišljanju promjena u procesima kako bi digitalizacija mogla ispuniti očekivanja.

Kontroling u funkciji digitalizacije:

 • osigurava preduvjete poduzeća za provedbu digitalizacije
 • osigurava njezinu provedbu
 • jača razinu zrelosti poduzeća o tome kako ispravno koristiti podatke
 • osnažuje menadžment
 • otvara skrivene potencijale i razotkriva skrivene gubitke
 • itd…

Digitaliziranje poslovanja ili dijelova poslovanja nije jednokratan posao. Upravo suprotno, zahtijeva trajnu brigu i održavanje. Uz napredovanje digitalizacije postalo je više nego jasno da je upravljanje podacima jedno od najvažnijih zadataka modernog poslovanja.

Ukoliko se pripremate za proces digitalizacije, mi vam možemo pomoći. Ispunite naš obrazac i pošaljite nam poruku. Javiti ćemo vam se u najkraćem mogućem roku:

Telefon za kontakt: +385 1 779 3619