2015. slavimo10 godina KOGNOSKA

Posebno smo radosni, ali i ponosni što ove jeseni KOGNOSKO slavi 10 godina aktivnog djelovanja na razvoju i unapređenju hrvatskog kontrolinga.

2015. slavimo10 godina KOGNOSKA

Posebno smo radosni, ali i ponosni što ove jeseni KOGNOSKO slavi 10 godina aktivnog djelovanja na razvoju i unapređenju hrvatskog kontrolinga. Idejni osnivač konzultantske tvrtke je Jasmina Očko koja je nakon 15 godina rada kao kontroler, te kasnije i voditelj kontrolinga u velikom stranom poduzeću, odlučila krenuti vlastitim vodama. Te davne 2005. godine osnovan je obrt KOGNOSKO kao početak jedne misije koja i danas traje i vrlo ambiciozno djeluje na izgradnji svijesti i razvoju spoznaja koje svakodnevno pomažu mnogim poduzetnicima širom regije. S nostalgijom se prisjećamo prvih stručnih članaka iz tog doba.

Povijest KOGNOSKA započela je treninzima za menadžment i stručnim publikacijama, sve dok se nije razvila kritična masa kontrolerskog znanja koja je potakla menadžere i vlasnike kompanija da započnu implementaciju kontroling funkcije u svom poduzeću. To je 2008. godine pokrenulo novu nišu u KOGNOSKU – konzalting za područje implementacije kontroling funkcije.

No, potreba za edukacijama nije jenjavala, već je naprotiv, svakim danom bila sve veća. Iz tog razloga u slijedećoj fazi svog razvoja, KOGNOSKO je u Hrvatsku donio najbolju svjetsku školu kontrolinga Controller Akademie. U međuvremenu, rodilo se i sestrinsko poduzeće KONTROLING KOGNOSKO D.O.O.,  izdano je 5 knjiga iz područja kontrolinga, a 2013. godine otvoren je prvi kontroling centar u Hrvatskoj – inkubator za kontinuirano unapređenje spoznaja i kontrolerskih vještina.

Od 2010. godine smo putem ICV-a Međunarodne udruge kontrolera povezani sa kontrolerskim dostignućima na globalnoj razini i punim plućima uživamo u svakoj novoj knjizi, svakom novom praktičnom primjeru ili inovaciji svjetskih kontrolera. Posao nam je da sve najbolje u kontrolingu pronađe svoje mjesto i u hrvatskom gospodarstvu. Izuzetno smo ponosni kad naši napori urode plodom i kada naš rad ostavi trag na uspjesima naših klijenata. To nam daje motiv i snagu da svakim danom budemo još bolji!