2015. slavimo 10 godina KOGNOSKA

Posebno smo radosni, ali i ponosni što ove jeseni KOGNOSKO slavi 10 godina aktivnog djelovanja na razvoju i unapređenju hrvatskog kontrolinga.

2015. slavimo 10 godina KOGNOSKA

Posebno smo radosni, ali i ponosni što ove jeseni KOGNOSKO slavi 10 godina aktivnog djelovanja na razvoju i unapređenju hrvatskog kontrolinga. Idejni osnivač konzultantske tvrtke je Jasmina Očko koja je nakon 15 godina rada kao kontroler, te kasnije i voditelj kontrolinga u velikom stranom poduzeću, odlučila krenuti vlastitim vodama. Te davne 2005. godine osnovan je obrt KOGNOSKO kao početak jedne misije koja i danas traje i vrlo ambiciozno djeluje na izgradnji svijesti i razvoju spoznaja koje svakodnevno pomažu mnogim poduzetnicima širom regije. S nostalgijom se prisjećamo prvih stručnih članaka iz tog doba.

Povijest KOGNOSKA započela je treninzima za menadžment i stručnim publikacijama, sve dok se nije razvila kritična masa kontrolerskog znanja koja je potakla menadžere i vlasnike kompanija da započnu implementaciju kontroling funkcije u svom poduzeću. To je 2008. godine pokrenulo novu nišu u KOGNOSKU – konzalting za područje implementacije kontroling funkcije.

No, potreba za edukacijama nije jenjavala, već je naprotiv, svakim danom bila sve veća. Iz tog razloga u slijedećoj fazi svog razvoja, KOGNOSKO je u Hrvatsku donio najbolju svjetsku školu kontrolinga Controller Akademie. U međuvremenu, rodilo se i sestrinsko poduzeće KONTROLING KOGNOSKO D.O.O.,  izdano je 5 knjiga iz područja kontrolinga, a 2013. godine otvoren je prvi kontroling centar u Hrvatskoj – inkubator za kontinuirano unapređenje spoznaja i kontrolerskih vještina.

Od 2010. godine smo putem ICV-a Međunarodne udruge kontrolera povezani sa kontrolerskim dostignućima na globalnoj razini i punim plućima uživamo u svakoj novoj knjizi, svakom novom praktičnom primjeru ili inovaciji svjetskih kontrolera. Posao nam je da sve najbolje u kontrolingu pronađe svoje mjesto i u hrvatskom gospodarstvu. Izuzetno smo ponosni kad naši napori urode plodom i kada naš rad ostavi trag na uspjesima naših klijenata. To nam daje motiv i snagu da svakim danom budemo još bolji!

Prijavite se na newsletter

* indicates required
Kontroling Kognosko d.o.o. koristiti će podatke koje unesete u ovaj obrazac kako bi s Vama ostao u kontaktu te radi dostavljanja informacija o našem poslovanju i marketinških poruka. Ukoliko želite dalje primati naše obavijesti putem e-maila molimo Vas da označite donju e-mail dostavu informacija.
Naravno, u svakom trenutku možete povući privolu klikom na poveznicu za odjavu dostupnu u svakoj e-mail poruci koju pošaljemo ili slanjem zahtjeva na renato.ocko@kognosko.hr. S Vašim ćemo osobnim podacima postupati pažljivo. Za više informacija o načinu rukovanja Vašim podacima molimo posjetite našu web-stranicu. Klikom na gumb ispod dajete privolu za obradu vaših osobnih podataka na način sukladan ovim uvjetima.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.